Desert prajitura cu nuca si krantz

de diana_k in Prajituri, 19 Apr 2013 | 96202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri nuci macinate
  • 1 plic praf de copt
  • Caramel :
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • Crema :
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 250 g unt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 220 g zahar
  • 2 linguri suc de lamaie
  • Krantz:
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si krantz:

Blat:


Separam albusurile de galbenusuri si le batem bine cu zaharul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile si batem putin pana se incorporeaza bine in compozitie, apoi punem faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata. Amestecam usor cu o paleta si turnam compozitia in tava mare de la cuptor.


Coacem la 180 de grade timp de aproximativ 25 de minute. Cand s-a racit, se taie in doua pe orizontala.


Caramel :


Intr-o craticioara punem zaharul la foc mic sa se caramelizeze, iar cand devine auriu dam cratita deoparte si ametecam bine pana se topeste tot zaharul, apoi punem untul.


Cu miscari rapide stropim blaturile de prajitura cu acest sirop caramel.


Crema :


Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si faina, adaugam 100 ml lapte rece si amestecam bine pana se desfac toate cocoloasele. Restul de lapte se fierbe, apoi se toarna peste compozitia de galbenusuri. Se fierbe crema la foc mic pana se ingroasa, adaugam vanilia si o lasam la racit.


Untul moale il adaugam in crema rece si mixam bine, bine pana obtinem o crema spumoasa.


Bezeaua: Cele 4 albusuri ramase de la crema le batem bine cu zahar impreuna cu sucul de lamaie, apoi punem vasul pe baie de aburi si fierbem bezeaua pana se intareste....in tot acest timp batem cu telul.


Krantz:


Ungem o tava de inox cu ulei. Zaharul il caramelizam, punem nuca taiata si amestecam bine. Turnam caramelul pe tava si il lasam la racit. Apoi il sfaramam cu ajutorul ciocanului pentru snitele.


Asamblare:


Turnam peste primul blat jumatate din crema, punem al doilea blat, restul de crema, apoi bezeaua de albusuri si decoram cu krantz.


Lasam prajitura la frigider cateva ore inainte sa o taiem.


 

TIPS-URI

1

 Am folosit  o tava mare de 28/38cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si krantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Bya Ralu 1

15.05.2013, 21:11

super

adry88 1

16.05.2013, 09:39

wow! vreau si eu o bucatica

-Licurici- 1

23.06.2015, 07:38

super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!