Deliciu cu mere

de Criss in Prajituri, 15 Mar 2011 | 5233 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  -1 kg mere rase
  • -200 g biscuiti
  • -2 plicuri budinca de vanilie
  • -280 g zahar
  • -600 ml apa
  • -150 ml frisca pt ornat (cremme patiserieMeegle)
  • -scortisoara pentru pudrat prajitura
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu mere:

Intr-o oala se pun 500 ml apa, zaharul si merele rase. Se pune vasul pe foc sa fiarba.


Separat se amesteca praful de budinca cu 100 ml apa.


Cand apa+zaharul+merele au inceput sa fiarba, se toarna praful de budinca dizolvat in apa, si se amesteca in continuu pana se ingroasa.


Intr-o tava se pune folie de plastic si se toarna intreaga compozitie fiarta. Peste ea se aseaza biscuitii. Se pune tava in frigider cateva ore bune . Eu am pus-o pentru o jumatate de ora in congelator, apoi 3 ore in frigider. Apoi se rastoarna prajitura pe un platou/tava. Se portioneaza, se orneaza cu frisca si se pudreaza cu scortisoara. Daca ma uit bine e chiar un desert de post, daca folositi frisca vegetala.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Sylvia 1

16.03.2011, 16:00

wow ce bine arata !

Criss 1

16.03.2011, 18:45

Multumesc Sylvia. Ma bucur ca iti place.

adry88 1

03.06.2011, 11:21

un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere caramelizate