Deliciu cu mere

de Criss in Prajituri, 15 Mar 2011 | 8303 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  -1 kg mere rase
  • -200 g biscuiti
  • -2 plicuri budinca de vanilie
  • -280 g zahar
  • -600 ml apa
  • -150 ml frisca pt ornat (cremme patiserieMeegle)
  • -scortisoara pentru pudrat prajitura
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu mere:

Intr-o oala se pun 500 ml apa, zaharul si merele rase. Se pune vasul pe foc sa fiarba.

Separat se amesteca praful de budinca cu 100 ml apa.

Cand apa+zaharul+merele au inceput sa fiarba, se toarna praful de budinca dizolvat in apa, si se amesteca in continuu pana se ingroasa.

Intr-o tava se pune folie de plastic si se toarna intreaga compozitie fiarta. Peste ea se aseaza biscuitii. Se pune tava in frigider cateva ore bune . Eu am pus-o pentru o jumatate de ora in congelator, apoi 3 ore in frigider. Apoi se rastoarna prajitura pe un platou/tava. Se portioneaza, se orneaza cu frisca si se pudreaza cu scortisoara. Daca ma uit bine e chiar un desert de post, daca folositi frisca vegetala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu mere si biscuiti