Margareta cu gutui

de epurasha2bb in Prajituri, 1 Dec 2010 | 6408 vizualizari

 

in forma de silicon margareta de la Decorix

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri de miere
  • 1 praf de scortisoara
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 lingura ulei
  • 1 nuca de unt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • pt.crema de gutui:
  • 1 compot de gutui
  • 1/2 pahar mic iaurt simplu din comert
  • 1 lingura miere
  • 4 linguri mari de budinca de vanilie preparata
  • 1 plic mic gelatina Dr Otker transparenta
  • pt.decor:
  • dulceata de capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Margareta cu gutui:

Se prepara intai blatul  si incepem batand saprat albusurile cu zaharul pudra.Galbenusurile se freaca cu untul , uleiul, mierea si esenta de vanilie, se aduaga apoi crema obtinuta peste albusuri incorporand usor prin amestecare continua cu un tel nemetalic.Apoi se adauga amestecul din faina, cacao, scortisoara si praf de copt, tot usor in ploaie si amestcand mereu cu telul.

Tava margareta de silicon se sopala cu apa calda, se sterge , se unge cu unt si se toarna apoi in ea compozitia de blat.Se coace la foc mediu, apoi se scoate sa se raceasca si se rastoarna pe un blat de lemn.Apoi se va insiropa cu jumatate din zeama de compot.

Crema de gutui se face mixand gutuile din compot impreuna cu mierea si iaurtul dupa care se adauga budinca de vanilie si se amesteca usor cu telul nemetalic . Se da putin la rece timp in care preparam si gelatina ca pe plic, numai ca folosim zeama de compot de gutui in loc de apa.Cand s-a racit gelatina si s-a inchegat o adaugam si pe ea peste crema noastra si lasam din nou la rece.Dupa 5 minute turnam in forma unsa cu unt de margareta de silicon aceasta crema si dam la rece mai mult timp.Cel putin o ora.Apoi vom rasturna crema peste blat avand grija sa fie uniform suprapuse petalele margaretei si ornam cu dulceata de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Margareta cu gutui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta