Pandişpan genovez

de AlexJ in Prajituri, 10 Iun 2011 | 22252 vizualizari

 

E vremea cireşelor și a vișinelor .
Deși pandișpanul este o prăjitură clasică franțuzească, el își are originea în orașul Genova din nordul Italiei. El se deosebește de pandișpanul obișnuit prin faptul că ouăle sunt bătute întregi în loc să fie separate în albușuri și gălbenușuri.
Aluatul pufos și auriu , plin de cireșe transformă acestă prăjitură într-un adevărat deliciu al sezonului, o desfătare la ora ceaiului.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă la temperatura camerei
  • 120 gr. zahăr tos
  • 120 gr. făină
  • 20 gr. unt topit și răcit
  • 200 gr. cireșe spălate, curățate și fără sâmburi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan genovez:


1. Încălziți cuptorul în prealabil la 180 grade. Tapetați forma de prăjitură dorită.Eu am folosit o formă de chec din silicon.

2. Singurul agent de creștere al acestor prăjituri este aerul din compoziția obținută prin batere. Cea mai buna metodă în a obține pandișpanul perfect: Umpleți o cratiță pe jumătate cu apă , dați în clocot și luați de pe foc. Puneți ouăle și zahărul într-un vas termorezistent. Așezați vasul deasupra cratiței cu apă fierbinte și amestecați compoziția cu telul sau cu mixerul, până când compoziția devine groasă și spumoasă,  lasă o dâră atunci când ridicați telul. Scoateți vasul din cratița cu apă fierbinte și continuați să amestecați până la răcire. Adăugați apoi făina sub formă de pulbere și amestecați până la omogenizare cu ajutorul unei linguri de metal. Nu amestecați în exces , deoarece se va pierde aerul din compoziție. Adăugați apoi untul, turnându-l ușor pe marginea vasului și amestecați-l până la omogenizare.

3. Turnați compoziția în formă și adăugați cireșele, cu gaura în jos. Dacă nu doriți ca ele să se scufunde de tot în aluat tăvăliți-le prin făină. Mie îmi plac la baza pandișpanului.  Dați la cuptor pentru 20 min., până când devine auriu , se strânge pe marginea formei şi devine elastic la atingere. Am aflat ulterior că pentru a împiedica crăparea pandișpanul  ( aşa cum s-a întâmplat cu al meu), faceți o adâncitură în mijlocul acestuia , cu dosul unei linguri ude , înainte de al introduce în cuptor.

4.  Când este gata și a trecut și testul cu scobitoarea ( introduceți o scobitare în mijlocul pandișpanului și dacă iese curată atunci este gata) îl răsturnați pe un grătar , puneți alt grătar deasupra, întoarceți-l și răciți-l cu partea rumenită în sus. Presărați zahăr pudră.

Dacă doriți puteți folosi orice fel de fructe sau îl puteți face simplu , apoi îl tăiați pe orizontală, însiropaţi , adaugați puțină cremă și aveți un tort excelent. Să aveți poftă !!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandişpan genovez" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu suc de portocale