Cozonac cu nuca

de gaby_gabytza in Dulciuri, 3 Feb 2013 | 1643 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 50 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • 100 g smantana

umplutura

  • 300 g nuca
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom

uns

  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Cernem faina intr-un vas. Adaugam zaharul si sarea si amestecam. Facem o gaura si adaugam drojdia dizolvata in putina apa,amestecam cu un pic de faina si lasam la dospit. Adaugam ouale batute,uleiul,faina si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios(daca este nevoie se adauga apa calduta)lasam la dospit cca 1 ora.

Umplutura-amestecam ingredientele bine.

Dupa ce a crescut coca o impartim in patru, intindem fiecare bucata si o ungem cu umplutura. Rulam strans si impletim cate 2 si asezam in tava unsa si tapetata cu faina. Acoperim si lasam cca 15 min la dospit. Le ungem cu amestecul de galbenus si dam la cuptorul incalzit cca 60 minute la foc mic spre mediu. Verificam cozonacul cu scobitoarea(il verificam din cand in cand) si il lasam sa se raceasca in tava.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

merisor 1

04.02.2013, 08:03

Pfoaaa, ce pofta mi-ai facut acum la prima ora!

mamaieelena 1

04.02.2013, 16:58

ANNA_46 1

04.02.2013, 20:26

Foarte bun cozonac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cozonac spirala cu nuca