Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure

de mirela0911 in Prajituri, 7 Aug 2017 | 3155 vizualizari

 

Pe caldura aceasta nu iti vine sa dai drumul la cuptor, asa ca cel mai convenabil desert e cel preparat la rece, simplu, dulce-acrisor de la fructe, racoros si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 400 g piscoturi Savoiardi
  • 800 g iaurt grecesc
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 1 plic gelatina
  • 3 lg sirop de mure
  • 3 lg sirop de zmeura
  • 200 g mure proaspete sau congelate
  • 250 ml apa + sirop mure dupa gust

Pentru decor:

  • mure si zmeura
  • putina ciocolata
  • frisca pt moatze
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure:

Se tapeteaza o tava cu folie alimentara. Dimensiunea tavii folosite a fost de 23 x 30 cm.


Se prepara un suc din 250 ml apa si sirop de mure dupa gust.


Gelatina se pune la inmuiat conform instructiunilor de pe plic.


Iaurtul se amesteca bine cu zaharul pudra vanilat. Gelatina se incalzeste usor pana se dizolva granulele, apoi se toarna peste iaurt. Se amesteca bine. Se imparte in doua parti egale.


Intr-o parte se pune siropul de mure si murele. Se amesteca bine si se lasa deoparte. In cealalta parte se pune siropul de zmeura. Se omogenizeaza bine.


Se ia cate un piscot si se introduce rapid in suc si se asaza in tava unul langa celalalt. Se toarna iaurtul cu mure, se niveleaza, apoi se da la rece pentru 30 de minute. Se scoate de la frigider si se toarna iaurtul de zmeura. Deasupra se asaza un alt rand de piscoturi fara a le mai insiropa. Se da din nou la frigider, de preferat peste noapte.


A doua zi se scoate tava din frigider, se pune desertul pe un platou, se indeparteaza folia si se orneaza cu moatze de frisca (smantana pentru frisca mixata cu zahar pudra), se pun mure si zmeura din loc in loc si se stropeste cu putina ciocolata topita.


Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti ca desertul sa fie ma inalt, folositi o tava mai mica.

2

Se pot folosi si alte fructe.

3

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rahela Velicu 1

09.08.2017, 13:15

Arata minunat!

dantes 1

11.08.2017, 17:04

Delicios!

Valclaudia 1

17.08.2018, 06:41

Ce bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba radauteana
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciambella cu crema de lamaie