Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure

de mirela0911 in Prajituri, 7 Aug 2017 | 10349 vizualizari

 

Pe caldura aceasta nu iti vine sa dai drumul la cuptor, asa ca cel mai convenabil desert e cel preparat la rece, simplu, dulce-acrisor de la fructe, racoros si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 400 g piscoturi Savoiardi
  • 800 g iaurt grecesc
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 1 plic gelatina
  • 3 lg sirop de mure
  • 3 lg sirop de zmeura
  • 200 g mure proaspete sau congelate
  • 250 ml apa + sirop mure dupa gust

Pentru decor:

  • mure si zmeura
  • putina ciocolata
  • frisca pt moatze
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure:

Se tapeteaza o tava cu folie alimentara. Dimensiunea tavii folosite a fost de 23 x 30 cm.

Se prepara un suc din 250 ml apa si sirop de mure dupa gust.

Gelatina se pune la inmuiat conform instructiunilor de pe plic. 

Iaurtul se amesteca bine cu zaharul pudra vanilat. Gelatina se incalzeste usor pana se dizolva granulele, apoi se toarna peste iaurt. Se amesteca bine. Se imparte in doua parti egale.

Intr-o parte se pune siropul de mure si murele. Se amesteca bine si se lasa deoparte. In cealalta parte se pune siropul de zmeura. Se omogenizeaza bine.

Se ia cate un piscot si se introduce rapid in suc si se asaza in tava unul langa celalalt. Se toarna iaurtul cu mure, se niveleaza, apoi se da la rece pentru 30 de minute. Se scoate de la frigider si se toarna iaurtul de zmeura. Deasupra se asaza un alt rand de piscoturi fara a le mai insiropa. Se da din nou la frigider, de preferat peste noapte.

A doua zi se scoate tava din frigider, se pune desertul pe un platou, se indeparteaza folia si se orneaza cu moatze de frisca (smantana pentru frisca mixata cu zahar pudra), se pun mure si zmeura din loc in loc si se stropeste cu putina ciocolata topita.

Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti ca desertul sa fie ma inalt, folositi o tava mai mica.

2

Se pot folosi si alte fructe.

3

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la rece cu piscoturi si crema de iaurt cu mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală