Desert lapte de pasare

de Lau in Dulciuri, 15 Mai 2019 | 2285 vizualizari

 

"retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 1 pastaie vanilie
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita amidon
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert lapte de pasare:

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si pastaia de vanilie despicata in 2 si scoase semintele pe care le punem in lapte.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Cand da laptele in clocot, scoatem pastaia si dam focul la minim. Cu o lingura, adaugam spuma de albusuri formand bulgarasi, trecand lingura de fiecare data prin lapte.

Ii lasam sa fiarba cca1-2 min pe ambele parti.

Cu spumierea le scoatem pe un platou.

Laptele ramas il strecuram de restul de albus, apoi adaugam peste galbenusurile amestecat cu amidon.

Punem laptele din nou la foc mic, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca un sos.

Asezam bulgarasi in boluri si adaugam sosul de vanilie.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei dupa care dam la rece cateva ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema caramel