Desert poale-n brau

de Ancutsa in Dulciuri, 27 Ian 2019 | 4826 vizualizari

 

Ultima oară când am cumpărat brânză dulce de vacă, mi s-a părut uşor făinoasă, aşa că acum am găsit nişte urdă dulce care a fost mult mai gustoasă, îţi venea s-o mănânci aşa simplă. Am vrut să pregătesc mai multe cu ea şi m-am hotărât la poale-n brâu. Am pus mai puţin zahăr la aluat, decât se foloseşte de obicei, însă mi s-au părut suficient de dulci. Pentru ai mei, le-am adăugat în umplutură şi coajă de lămâie şi stafide. Au ieşit foarte fragede şi gustoasse.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri zahăr,
  • 250 ml lapte călduţ,
  • 50 g unt la temperatura camerei,
  • 1 linguriţă rasă cu sare,
  • 500 g făină (+100g pentru presărat pe masă),
  • aprox 60 ml ulei pentru frământat,
  • pentru crema de brânză:
  • 300 g urdă,
  • 1 lingură smântână,
  • 2 linguri zahăr,
  • 2 linguri zahăr pudră vanilat de casă,
  • 1 ou + 1 albuş,
  • Stafide,
  • Coajă de lămâie,
  • În plus: 1 gălbenuş cu puţin lapte pentru uns.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert poale-n brau:

 

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul şi sare. Se amestecă, adăugând făina până când aluatul devine consistent. Se frământă, adăugând uleiul puţin câte puţin.

Se acoperă cu folie şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul (o oră).

Pentru umplutură: se dă urda pe răzătoare, se amestecă împreună un ou şi un albuş bătute înainte într-o ceşcuţă, apoi cu smântâna, zahărul, zahărul pudră vanilat de casă (adică eu mi-l fac în casă dând zahărul la râşniţă până iese fin şi-l amestec cu zahăr Bourbon sau o păstaie de vanilie mărunţită şi ea).

Se împarte aluatul în două părţi, pentru a lucra mai uşor. Se presară făină pe masa de lucru. Se întinde primul aluat în foaie potrivită ca grosime. Se taie pătrate, se adaugă puţină umplutură, se presară stafide şi coajă de lămâie. Se ung marginile cu gălbenuş de ou bătut cu puţin lapte şi se împătureşte, aducând împreună colţurile opuse, lipindu-le tot cu gălbenuş cu lapte, să nu se desfacă la copt. Se ung şi pe deasupra şi se transferă într-o tavă pregătită cu foaie de copt.

Se pregăteşte la fel şi al doilea aluat.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu cam 5 minute, ca să se umfle, apoi se dă focul mic, pentru a se coace bine şi înauntru şi se lasă până se rumenesc bine (aprox 20 de minute).

Eu am obţinut 3 tăvi.

 

Timp de pregătire: 1h 20 min

Timp de coacere: 20-25 min (x 3 serii)

Porţii: 20 de bucăţi

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/poale-n-brau.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (32)

Ancutsa 1

02.02.2019, 16:08

Multumesc mult, domnule Dante!

madi_marin 1

10.02.2019, 18:25

Arata foarte bine!

Ancutsa 1

03.02.2020, 10:50

Multumesc mult, Madi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata