Desert Lapte de pasare

de ioana_lupu in Dulciuri, 30 Mar 2020 | 2676 vizualizari

 

Laptele de pasare este unul dintre dulciurile din copilarie, facute de bunica. Am noroc ca bunica mea inca mai este in viata si profit de acest lucru ca sa o rasfat eu pe ea, cu tot ceea ce m-a invatat. <3

 

INGREDIENTE

  • 2 l lapte
  • 10 oua
  • 20 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 2 linguri de amidon sau faina (optional)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Lapte de pasare:

In primul rand, se separa ouale. Albusurile se bat cu praful de sare si cu 10 linguri de zahar.

Intr-o cratita mai lata, se pune laptele pe foc. Cand laptele este aproape de punctul de fierbere, se da focul la mic. Se ia cu o lingura din albusul batut si se pune peste lapte. Se tine albusul 1 minut pe o parte si 1 minut pe cealalta parte. Se scoate cu o spumiera, pe o tava, fiecare fulg de bezea. Se procedeaza asa pana terminam toata bezeaua.

La sfarsit strecuram laptele. Intr-o cratita curata, frecam galbenusurile cu 10 linguri de zahar, esenta de vanilie si 2 linguri de faina (doar daca vreti sa fie gros se pune faina) si amestecam cu un tel. Adaugam laptele treptat, ca sa nu se coaguleze oul. Cand am adaugat tot laptele, il punem iar pe foc mic si amestecam constant cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, oprim focul si il lasam sa se raceasca.

Acest desert se serveste rece, dar noua ni-l place si cald.

Dupa ce s-a racit, se pune intr-un bol crema de galbenus si peste ea se pun fulgisorii de bezea.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Bezeaua se poate face si fara zahar.

2

Se poate servi si cu ciocolata razalita deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

01.04.2020, 17:01

Bravo !!! Foarte tentant laptele acesta de pasare . Chiar imi este si mie in plan

deyutzky 1

02.04.2020, 23:35

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 15:13

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere