Desert maci cu vanilie si alune

de Ancutsa in Prajituri, 2 Apr 2017 | 504 vizualizari

 

Am facut mai multe prajituri cu pandispan de ciocolata si diverse decoruri: unele cu vanilie, alune, frisca si capsuni, altele cu ness si ciocolata razuita, iar altele cu glazura de ciocolata, frisca, alune si capsuni.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt sau margarina
  • 5 linguri zahar
  • 5 oua
  • 1 varf lingurita sare
  • 8 patratele de ciocolata neagra
  • 50 g alune nesarate tocate
  • 7 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 80 g ciocolata de cofetarie 52% cacao
  • 3 linguri frisca lichida
  • 50 g unt
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1 galbenus
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar vanilat Bourbon
  • 50 g unt
  • Pentru crema de ness:
  • 1 galbenus
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita ness
  • 50 g unt
  • 1 lingura frisca
  • Pentru decor:
  • cateva capsuni
  • 200 ml frisca lichida
  • putina ciocolata neagra pentru ras
  • alune nesarate tocate marunt
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert maci cu vanilie si alune:


Pandispanul:


Se topeste ciocolata. Se bat cu mixerul untul cu zaharul, se adauga treptat, ouale, un praf de sare, apoi se toarna incet ciocolata un pic racita si alunele nesarate tocate marunt. Se adauga faina, cacaua si praful de copt si, de aici, se amesteca cu o spatula, astfel incat compozitia sa ramana aerata.


Se toarna compozitia rezultata intr-o tava, pe hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit, pentru 30 de minute, la foc mediu. Se lasa la racit.


Se face un sirop cu apa si zaharul, se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se da de pe foc si se adauga esenta de vanilie. Se lasa la racit.


Glazura de ciocolata:


Se pune ciocolata la topit impreuna cu frisca lichida, in vasul de la chocolate fondue sau pe baie de abur. Se adauga si untul si se amesteca bine pana se topeste si devine cremoasa.


Pentru cremele de vanilie si ness: puteti prepara toata crema odata, apoi o separati in doua vase. Astfel, se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina, cu un tel, se toarna in fir subtire laptele cald, nu fierbinte, apoi se pune pe foc mic. Se fierbe pana se ingroasa, amestecand mereu, ca sa nu se lipeasca. Apoi se da de pe foc si se adauga untul, se amesteca bine. Se separa crema in doua vase: intr-unul punem zaharul Bourbon sau esenta de vanilie, iar in celalalt vas, o lingurita de ness (eu am avut Jacobs Velvet) si o lingura de frisca (batuta inainte) pentru a fi mai fina.


Decorul:


Se bate frisca lichida pana devine cremoasa si matasoasa.


Se toaca marunt alunele nesarate.


Se taie prajitura in patrate si se insiropeaza, dar nu prea tare. Eu am obtinut 20 de bucati.


Se da o parte din prajituri prin crema de ciocolata, se decoreaza cu frisca, alune si capsuni.


Alte prajituri se dau prin crema cu ness, se orneaza cu frisca si putina ciocolata neagra razuita.


Celelalte prajituri, si preferatele mele, se dau prin crema de vanilie si se orneaza cu frisca, alune si felii de capsuni dispuse sub forma de floare.



Se dau prajiturile la frigider pana la servire.



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/maci-cu-vanilie-si-alune.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert maci cu vanilie si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

dantes 1

03.04.2017, 17:13

Super!

Rocsi 1

03.04.2017, 19:36

Ce minunatie! Ce delicioasa!

Ancutsa 1

03.04.2017, 22:53

Multumesc mult, Mihaela! M-am bucurat mult ca ti-au placut!

Multumesc frumos, domnule Dante!

Rocsi, iti multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

Salata Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 11:15

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

de Rocsi 9

pe 21.06 la 21:28

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

de RODIMUR 5

pe 21.06 la 21:03

RETETA RECOMANDATA
Lamaita