Desert melcisori de post, cu halva

de laura_n in Dulciuri, 21 Mar 2019 | 1579 vizualizari

 

Un dulce rapid, de post si usor de pregatit.
Il puteti savura la un ceai sau poate chiar la pachetul de servici/ scoala. Nici nu va imaginati cat de buni au iesit.
 

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 500 gr faina alba de grau
  • 7 gr drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • 30 gr zahar
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 ml apa calduta
  • 1 plic cu zahar cu scortisoara
  • umplutura:
  • halva cu cacao Feleacul
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert melcisori de post, cu halva:

Intr-un vas, se cerne faina cu un praf de sare. In mijlocul fainii se face un locas, se adauga drojdia, zaharul, uleiul si putina apa. Se amesteca usor cu o spatula din lemn, apoi se framanta usor, cu mana, adaugand apa calduta. Cand aluatul a devenit dens, nelipicios si omogen, se acopera cu un stergar, se lasa in loc cald la dospit.


Se porneste cuptorul, la 170 grade C, coacere sus/ jos, cu ventilatie.


Dupa ce a crescut frumos, se scoate pe un blat infainat. Se mai framanta usor, apoi se lasa deoparte. Se desface un pachet de halva, de care doreste fiecare, gama este variata. Se faramiteaza intr-un castronel. Aluatul se portioneaza in jumatate, se intind foi dreptunghiulare, nu foarte subtiri, dar nici foarte groase. Se presara halva pe toata suprafata aluatului, se presara putina scortisoara sau ce doreste fiecare. Se ruleaza strans, apoiu se taie rondele cam de 3 cm. Se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Dupa ce s-au format toate, se acopera tava cu un stergar curat si se mai lasa 15 minute, in loc cald.


Se pun la copt apoi, timp de 15 minute, pana se rumenesc frumos. Nu trebuie tinute mai mult fiindca sunt micute si se coc repede. Se scot apoi din cuptor, se acopera tava cu un stergar si se lasa la temperat.


Se servesc calde, alaturi de un ceai fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert melcisori de post, cu halva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

23.03.2019, 11:14

deliciosi!

dantes 1

25.03.2019, 10:36

Buni!

Bya Ralu 1

02.04.2019, 17:00

bun bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6801 puncte

katty

5273 puncte

mirela0911

4925 puncte

Rocsi

4319 puncte

RODIMUR

2677 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piept de pui umplut
  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si dulceata de mure