Desert mini cannoli cu mascarpone

de Ancutsa in Dulciuri, 13 Mai 2020 | 350 vizualizari

 

Tradițional, se umplu cu o cremă cu ricotta, fulgi de ciocolată și scorțișoară, însă eu am pregătit o variantă reinterpretată, și anume mini cannoli (pentru că formele mele au fost mici) umplute cu o cremă din mascarpone, ciocolată cu lapte, vanilie și scorțișoară.

„Aluaturi de casa”

 

INGREDIENTE

  • Pentru cannoli:
  • 240 g făină,
  • Un praf de sare,
  • 30 g unt,
  • 120 ml vin alb,
  • 1 gălbenuș,
  • 1 linguriță zahăr,
  • Pentru cremă:
  • 250 g mascarpone,
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • Un praf de sare,
  • 20 g ciocolată cu lapte,
  • Un vârf de cuțit scorțișoară,
  • Un vârf de cuțit pudră de vanilie,
  • În plus:
  • 600 ml ulei,
  • 40 g făină,
  • 30 ml apă
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini cannoli cu mascarpone:


Aluatul: se amestecă într-un bol făina cu un praf de sare și untul, fărâmițând cu degetele, se adaugă vinul, gălbenușul și zahărul și se amestecă. Se transferă pe blatul de lucru presărat cu puțină (40 g) făină și se frământă ușor, dându-i formă rotundă. Nu frământați prea mult, ca să nu-l înfîinați prea tare. Se împachetează aluatul în folie alimentară și se dă la frigider 30 de minute.


Se amestecă, într-un bol, cu mixerul, crema mascarpone cu frișca lichidă, scorțișoara și vanilia. Se dă puțină ciocolată pe răzătoare sau se rad din ea cârlionți folosind un cuțit zimțat. Se amestecă ușor acum. Se dă la rece.


Se scoate aluatul pe masa (presărată mai devreme cu făină) și se întinde în foaie subțire. Se decupează din el cercuri, cu un pahar, sau o formă de patiserie. Se pregătește o ceșcuță cu puțină (30 ml) apă. Acum, se așază tubul de patiserie sau pentru cannoli pe mijlocul cercului de aluat, se aduc capetele împreună, lipindu-le cu puțină apă și suprapunându-le.


Într-o cratiță, se încinge uleiul până la 180 de grade și se prăjesc cannoli, întorcându-i și pe o parte, și pe alta, până devin aurii. Se scot pe o tavă pregătită cu mai multe șervete de hârtie, care să absoarbă surplusul de ulei. Se scot cu grijă tuburile fierbinți și se pregătesc alte și alte cannoli.


După ce s-au răcit, se umple cu cremă.




Poftă Bună!


Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:


https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/mini-cannoli-cu-mascarpone.html

TIPS-URI

1

Sugestie de servire: Se pudrează cu zahăr, (faceți poze cu multi shot în timp ce le pudrați, probabil că veți umple toată masa cu zahăr pudră, dar e distractiv).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini cannoli cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Ancutsa 1

16.05.2020, 14:29

Cristina

Ancutsa 1

16.05.2020, 14:29

Multumesc, domnule Dante!

mirela0911 1

17.05.2020, 21:22

Ce frumoase sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri cu crema de vanilie
  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu crema de vanilie