Uscatele

de vio_dreams in Dulciuri, 17 Sep 2014 | 13305 vizualizari

 

De cand am copiii fiecare vara o petrecem la tara si de fiecare data imi amintesc cu acelasi drag si dor de bunica. Mi-a atat de dor de sfaturile ei, de caldura ei sufleteasca, de intelepciunea ei de femeie simpla, mi-e dor de copilaria mea!
Zilele trecute mi-am amintit cum ne facea bunica uscatele iar noi stateam langa lighean si asteptam cu nerabdare minunile dulci. Doamne, ce bune mai erau, ne bateam pe ele!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf sare
  • faina cat cuprinde
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Uscatele:

Batem usor ouale cu praful de sare.

Adaugam faina putin cate putin. Nu va pot da o cantitate exacta de faina fiindca depinde in primul rand de cat de mare e oul, apoi ouale de tara au alta consistenta fata de cele de avicola,  faina de tara(cea macinata direct la moara)  e foarte diferita de cea de cumparat care are diverse adaosuri, etc.

Framantam pana cand aluatul  devine maleabil si nu se mai lipeste de maini. 

Intindem o foaie subtire si cu un cutit bine ascutit o taiem romburi. (taiem mai intai pe lung obtinand niste dreptunghiuri apoi pe pe verticala, in diagonala rezultand astfel romburile)

Facem in mijlocul fiecarui romb cate o crestatura.

Luam unul din capete il introducem prin crestatura si il tragem pe partea cealata formand un fel de fundita.

Le prajim in ulei incins pe ambele parti. atentie, fiind subtiri se vor rumeni imediat.

Le scoatem pe servetele absorbante ca sa eliminam surplusul de ulei.

Cat sunt calde le tavalim prin zahar pudra.

Apoi le mancam cu mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Uscatele" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Minciunele( cirighele) reteta veche, fara drojdie