Prajitura Deliciu cu alune si caramel

de gaby_duceag in Dulciuri, 23 Mai 2015 | 1683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un vf cutit sare
  • 350 g alune prajite (eu am cumparat crude, nesarate, si le-am prajit eu)
  • 4 linguri Nutella
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 40 ml apa
  • 400 ml frisca lichida indulcita
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • In plus
  • un pachet de biscuiti simpli
  • cafea preparata
  • cacao pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Deliciu cu alune si caramel:


  1. Alunele crude, nesarate, prajeste-le intr-un vas cu fund dublu, amestecand mereu in vas, sa nu le arzi. Lasa-le la racit apoi toaca-le in bucati mari.

  2. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt/folie de aluminiu, pune alunele tocate si le distribuie uniform.

  3. Bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga zaharul treptat si bate pana la diluarea zaharului. Adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nuca macinata, peste albusuri, omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.

  4. Compozitia obtinuta o distribui, lingura cu lingura, peste alunele din tava, cu grija sa nu strici stratul cu alune, nivelezi frumos si bagi tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox. 25 minute . Blatul trebuie sa capete o culoare aurie.

  5. Fierbinte il rastorni pe un platou (ASTFEL INCAT STRATUL DE ALUNE SA FIE ACUM IN PARTEA SUPERIOARA! ), ii desprinzi folia si intinzi crema de ciocolata pe blatul cald, peste alune – Pui ciocolata lingura cu lingura , o lasi cateva secunde sa se incalzeasca, apoi nivelezi.

  6. Lasi sa se racoreasca apoi dai la frigider.

  7. Intre timp prepara crema.

  8. Caramelizeaza zaharul pana prinde culoarea chihlimbarului. Stinge cu apa rece, Lasa sa se dilueze, omogenizeaza si adauga galbenusurile usor batute.Lasi pe foc un minut/doua , sa se lege, apoi opresti focul si lasi amestecul sa se raceasca complet.

  9. Mixeazi frisca impreuna cu zaharul, intai la viteza mica apoi maresti la cea mai mare treapta a mixerului. Cand a inceput sa se lege frisca adaugi caramelul cu galbenusuri (racit bine) si mixezi in continuare.

  10. Te opresti cand crema este ferma, pufoasa. Ai grija sa nu mixezi prea mult sa branzesti crema.

  11. Scoate blatul de la rece, intinde jumatate din cantitatea de crema, distribuie apoi un strat de biscuiti inmuiati bine in cafea, intinde si restul de crema, niveleaza frumos si pudreaza cacao.

  12. Da prajitura la rece pentru cateva ore apoi portioneaz-o cum doresti

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Deliciu cu alune si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

DIANA B 1

24.05.2015, 08:18

Delicioasa , aceasta praji DELICIU

Xandrinne 1

24.05.2015, 14:24

Aurelia 07_07 1

24.05.2015, 16:24

Minunata prajitura !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine si crema caramel