Desert biscuiti cu migdale bicolori

de Catalina L in Dulciuri, 14 Dec 2019 | 1689 vizualizari

 

Am plecat de la reteta clasica de cornulete cu migdale si am adaugat un pic de cacao pentru a obtine un efect bicolor.
Reteta validata de colegii mei de serviciu si de colegii de scoala ai fiului meu Dorian.
Am facut forme diverse si  litere pentru a sarbatori plecarea la pensie a unei colege dragi.
Va recomand sa folositi un unt scump de calitate si veti vedea diferenta.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/biscuiti-cu-migdale-bicolori.html

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 gr unt moale de calitate @Échiré
  • 125 gr de pudra de migdale
  • 70 gr de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu migdale bicolori:

Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos. Adaugati pudra de migdale si incorporati faina.

Puneti cacaoa la sfarsit si amestecati leger apasand aluatul pe planul de lucru fainat. Puneti aluatul 30 de minute la rece.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Scoateti aluatul si-ntindeti o foaie .

Formati biscuitii cu forme si puneti-i pe placi acoperite cu hartie de copt.

Dati la cuptor timp de 12-15 minute.

Scoateti biscuitii si presarati deasupra zahar pudra cand sunt inca calzi.

Am decorat cu vopsea de aur comestibila.

Conservatii intr-un borcan din sticla sau intr-o cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu migdale bicolori" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de ecler la tava prajitura delicioasa si usor de preparat