Reteta de minciunele, uscatele, crocantele

de Constelatialeu in Dulciuri, 11 Iun 2023 | 4444 vizualizari

 

Reteta de minciunele, uscatele, crocantele am vazut-o la Motanel ( Motan la Oale pentru cine nu-l cunoaste ), Motanel cel lenes dar deosebit de vrednicut :))))))))))))))))))))))))( asta cu lenea este pentru cunoscatori, stiu ei cum sta treaba ). Si cum spuneam eu reteta am gasit-o la Motanel, iar el a gasit-o la Silvia Jurcovan si uite asa fiecare-si face pofta ce`a poftit-o ! O reteta gustoasa si rapida, rapid se face, rapid dispare din farfurie.

Sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, smantana, unt, faina, zahar.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de minciunele, uscatele, crocantele
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 100 ml smantana cu 20% grasime
  • 30 g unt cu 82% grasime
  • 20 ml rom de calitate
  • faina cca 370 g , plus sau minus, la mine a dat cu minus doar 350 g
  • Pentru pudrat
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de minciunele, uscatele, crocantele:

Iata cum se prepara Reteta de minciunele, uscatele, crocantele

Intr-un castron am cernut pentru inceput cca 300 g faina, am facut o adancitura am pus sarea, oul intreg si galbenusurile, smantana,  untul moale si romul ( alcoolul are rolul de a fragezi si afana aluatul). Am amestecat bine toate ingredientele, am mai adaugat 50 g faina ( atat a mai fost nevoie) si am inceput sa framanat aluatul pe masa de lucru indoindul mereu sub podul palmei de la margine spre mijloc, ca sa incorporeze cat mai mult aer. Am framantat aluatul pana a facut basicute, am format o bila, am acoperit-o cu folie alimentara si am lasat-o sa se odihneasca cca 10 min ( am lasat mai mult ca m-a furat peisajul ). Am intins o foaie  dreptunghiulara din aluat de cca 2-3 mm, cu o rola zimtata am taiat fasii si apoi romburi, le-am crestat la mijloc, am trecut un colt prin fanta taiata formand un fel de nod sau o fundinta. Am pus uleiul la incins, se prajesc in baie de ulei, apoi am pus minciunelele la prajit ( uleiul trebuie sa fie foarte fierbinte), le-am scos cu un spumar si le-am asezat pe servetele sa absoarba surplusul de ulei. Se pudreaza cu zahar tos.Delicioase minciunelele, uscatelele , crocantelele, sa aveti pofta !

Vezi si reteta de Gogosi rasucite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de minciunele, uscatele, crocantele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Ksenya 1

12.06.2023, 14:59

mda,gustul copilariei Vine ora 5 ,ar merge la ceaiul meu ,1 hai 2 .....3 vreau

Lau 1

18.06.2023, 19:11

Rocsi 1

02.07.2023, 20:26

Ce minunate sunt! As savura acum cateva!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat