Desert mini croissante cu gem

de RODIMUR in Dulciuri, 26 Apr 2020 | 1352 vizualizari

 

Un desert foarte bun, preparat ușor și rapid, din aluat fraged (chiar din comerț, dacă nu aveți rețineri în această privință) și gem. Eu prepar în casă dulciurile, nu prea cumpăr din comerț decât foile pentru plăcintă și aluatul fraged, care nu m-au dezamăgit niciodată. 
Economice și rapid de făcut (casa s-a umplut imediat de mirosul îmbietor de patiserie) corissantele acestea sunt un deliciu la micul dejun, lângă o cană cu lapte, ceai, sau cafea, dar și la desert, la prânz, sau seara.
Din ingredientele de mai jos am făcut 12 croissante, cam câte 3/porție. Cine dorește să facă mai multe, va folosi un pachet întreg de aluat de foietaj și tot gemul din borcan.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame aluat foietaj (1/2 pachet)
  • 1/2 borcan de gem
  • 1 ou, pentru uns
  • făină albă pentru întins foaia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini croissante cu gem:

Aluatul se scoate din congelator cu o oră înainte de preparare, ca să se decongeleze natural.

Se presară făină pe planșetă, se desface cu grijă foaia de aluat, și se mai întinde puțin, ca să se mai subțieze.

Se porționează aluatul cu un cuțit ascuțit,sub formă de triunghiuri.

Se pune gem la baza triunghiurilor, se rulează croissantele lejer spre vârf, fără a le strânge și se depun în tava în care în prealabil s-a pus hârtie de copt, puțin distanțate, ca să nu se lipească atunci când vor crește în cuptor.

Se ung croissantele cu un ou bătut și se dă tava în cuptorul preîncălzit, la temperatură medie spre mare.

Când croissantele au crescut și s-au rumenit frumos, se scoate tava din cuptor și se pot servi, calde. Croissantele cu gem sunt foarte bune și după ce s-au răcit și mai pot fi reîncălzite, în cuptorul cu microunde.

TIPS-URI

1

Decongelați natural aluatul de foietaj, scos din congelator.

2

Dacă aluatul se rupe, se poate lipi, presărat cu făină și întins cu sucitorul.

3

Este bine să subțiați puțin aluatul, ca să fiți siguri că va crește frumos și nu va rămâne crud și necrescut.

4

Folosiți orice fel de gem, dar important este să fie bine scăzut, că nu fie curgător.

5

Cuptorul trebuie preîncălzit, iar croissantele se coc la temperatură mare, până ce cresc și se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini croissante cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RODIMUR 1

28.04.2020, 10:41

Daaaa, Ancutsa, ceva bun, ușor de făcut și rapid... Mulțumesc pentru atenție!

dantes 1

28.04.2020, 13:17

Delicioase!

RODIMUR 1

28.04.2020, 13:58

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu fondant de mere