Cornulete cu nutella

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 20 Feb 2012 | 4773 vizualizari

 

Saptaman trecuta am vazut la Cristina niste branzoiace de-ti venea sa plangi langa calculator, asa ca am trecut si eu la bucatarie si pentru ca am facut compozitie dubla ( le-am facut special pentru sambata mortilor ), am zis sa incerc sa fac si niste cornulte cu nutella si nu-mi pare rau deloc, au iesit asa de pufoase si moi, incat nu ma puteam limita doar la unul :D.
Reteta pentru branzoiace nu o mai postez postez, o aveti la Cristina http://criss75-despremine.blogspot.com/2012/02/branzoici.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FTThq+%28Cristina%27s+Blog%29
Multumesc draga mea pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cornuri avem nevoie de :
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt topit
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 25 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie
  • in plus:
  • nutella
  • 1 galbenus de ou pentru uns


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu nutella:


Pentru inceput vom desface drojdia in laptele caldut, amestecata cu o lingura de zahar si una de faina.Lasam sa creasca maiaua cel putin 10 minute la loc calduros, pana se umfla.


Separat amestecam faina cu restul ingredientelor ( in afara de unt ), dupa care adaugam incet maiaua si framantam pana se omogenizeaza aluatul.


Dupa care adaugam untul topit si framantam din nou, aici o sa mai aveti nevoie de putina faina, trebuie sa iasa un aluat moale, nelipicios.


Lasam aluatul la caldura 1 ora.





Dupa ce a crescut intindem o foaie cat de cat rotunda pe masa de lucru, pe care am uns-o cu ulei, o taiem in 4 parti egale, apoi fiecare parte in 2.

Punem nutella pe partea mai mare si incepem sa rulam.

Aici aveti explicat mai bine cum trebuie procedat cu impartirea aluatului





Le punem in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si le mai lasam inca 20 de minute sa mai creasca, dupa care le ungem cu galbenus de ou si le bagam la cuptorul preincalzit cca 15-20 de minute.


Sunt gata cand incep sa-si schimbe culoarea, nu le lasati prea mult pentru ca se vor intarii.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

gaby_duceag 1

21.02.2012, 08:00

Bunica 1

21.02.2012, 18:23

Ah, ce bune sunt !

Sidy 1

22.02.2012, 08:56

Bune, bunute, mai ales linga o cana cu lapte caldut...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu ciocolata si gem