Desert mini tarte cu mere

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Ian 2022 | 3131 vizualizari

 

De-o saptamana niste mere tipa la mine ca ele se strica si eu nu le bag in seama, le-am tot zis sa taca ca n-am chef de ele, e treaba lor ce au de gand sa faca, chiar sa se strice. Azi am zis sa scap de tipetele lor si am apelat la un aluat foitaj pe care-l aveam la congelator. Rapid, fara prea multe complicatii si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foitaj
  • 7 mere, mai mici, mai mari
  • 30 g unt 82% grasime
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 portocala aproape intreaga, lipsa vreo 3 feliute
  • 6 forme de tarte din silicon
  • ceva imaginatie pentru ornat se poate si fara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini tarte cu mere:

Am scos aluatul de la congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi l-am intins cu sucitorul pe masa de lucru infainata, cat sa imi incapa cele 6 forme de silicon. Am decupat 6 cercuri, am uns formele cu putin ulei si am asezat in fiecare forma cate un cerc pe care l-am intepat cu furculita. Separat am curatat de coaja merele, leam taiat cubulete mici, am pus la incins tigaia wok, am pus untul taiat bucatele mici, am adaugat bucatelele de mere si am stors zeama de portocala, am amestecat pret de 15 min, apoi am adaugat zaharul brun si am mai amestecat cca 10 mn. Am stins focul si am lasat sa se raceasca putin merele, apoi am umplut formele de tarta cu mere. Am decupat restul de aluat foitaj si m-am jucat un pic cu decorul, ce mi-a trecut prin minte. Am bagat formele in cuptorul preincalzit la 180 grade, le-am copt pana au inceput sa se rumeneasca frumos, n-am cronometrat exact timpul de coacere.. Se pot pudra cu zahar sau se lasa asa cum sunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

20.01.2022, 00:49

Ce bune !!!! Si faine !!!!
Asa tipa si a mine , merele si perele

Rocsi 1

20.01.2022, 19:23

Sunt tare delicioase aceste tarte!

mirela0911 1

30.01.2022, 21:03

Ce bune-s cu mere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere, visine si crema de zahar ars