Desert Mucenici Moldovenesti

de Oana in Dulciuri, 2 Mar 2017 | 8991 vizualizari

 

Pufosi, aromati, insiropati...ati ghicit? Sunt Mucenicii Moldovenesti :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1,2 kg faina
  • 40 gr drojdie
  • 4 oua
  • 300 gr zahar brun
  • 500 ml lapte
  • 160 gr unt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 1 baton scortisoara
  • 2 stelute de anason
  • cateva boabe ienibahar
  • cateva cuisoare
  • coaja de portocala
  • Pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • 4 linguri miere
  • 100 gr nuca macinata
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Mucenici Moldovenesti:



  • Dizolva drojdia in laptele cald, pune 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca usor cu un tel ca sa omogenizezi compozitia si lasa sa creasca 15 minute.




  • Fa o adancitura in castronul cu faina, pune sarea, ouale, zaharul, esenta de rom si coaja de lamaie si portocala.




  • Amesteca usor si toarna cu grija maiaua crescuta, apoi framanta aluatul.




  • Pune treptat untul topit si framanta bine. Rastoarna aluatul pe masa si framanta 15-20 de minute, pana nu se mai lipeste de maini si este pufos.




  • Unge un castron mai mare cu ulei si pune aluatul. Acopera castronul cu folie de plastic si lasa-l sa creasca o ora, o ora si jumatate, intr-un loc cald.




  • Intre timp prepara siropul: Pune apa la fiert, adauga zaharul si cand incepe sa fiarba pune condimentele si coaja de portocala. Ia de pe foc si lasa sa se infuzeze, apoi strecoara siropul intr-un castron.




  • Presara putina faina pe masa si rastoarna aluatul, apoi imparte-l in patru si in mici gramajoare, pe care le rulezi pe masa pana obtii un bastonas mai lung, apoi formeaza opturi.




  • Pune mucenicii in tavi si mai lasa-i sa creasca 30 de minute.




  • Amesteca galbenusurile cu laptele si unge mucenicii, apoi pune tavile in cuptorul incalzit la 170 de grade, pentru 20 de minute, pana se umfla si se rumenesc.




  • Scoate tavile din cuptor si insiropeaza mucenicii calzi in sirop, apoi unge-i cu miere si presara deasupra nuca macinata.



 

TIPS-URI

1

Din aceasta compozitie ies trei tavi de aragaz pline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Mucenici Moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Oana 1

06.03.2017, 14:02

Ma bucur ca va plac!

dantes 1

08.03.2017, 06:39

Super!

trifadalia 1

06.03.2018, 10:37

o portie si la mine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
prajitura cu foi si crema de lamaie