Desert mucenici muntenesti

de Panacris in Dulciuri, 9 Mar 2020 | 2032 vizualizari

 

Recunosc că n-am preparat până acum astfel de mucenici și nici nu mă dau în vânt după ei, nu am fost crescută cu astfel de preparat, l-am descoperit acum 28 de ani când m-am așezat, aici în Răgățime! ;)
Mereu am fost salvată de mama soacră, prietene sau vecine!;)
Ei, anul acesta mi-a venit rândul, :D și m-am încumentat cu mucenicii gata preparați, de la Cămara noastră ;), doar zeama am pregătit-o. Mulțumesc Andra, pentru imbold ;) când am parcurs rețeta ta, nu mi s-a mai părut așa de complicat! ;)  
Mno, nu-i mare scofală, anul viitor voi încerca să-i prepar acasă, sigur o să găsesc în casa de la țară un aparat de ștanțat forma mucenicilor, rămas moștenire;)
 
Spor și poftă bună! ;)

 

INGREDIENTE

  • Mucenici 250 g,
  • Pentru zeamă:
  • Zahăr tos cca. 200 g,
  • Apă rece cca. 2000 ml,
  • Baton de scorțișoară 1 bucată,
  • Coajă rasă de la o lămâie,
  • Esență de vanilie ½ fiolă,
  • Esență de lămâie ½ fiolă,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Pudră de scorțișoară 1 linguriță,
  • Nucă măcinată cca. 200 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici muntenesti:

Se pune apa la fiert, într-o oală mai mare, împreună cu zahărul, esența de vanilie, esența de lămâie, batonul de scorțișoară și puțină sare, după gust, la foc mediu, neacoperită.

După ce apa parfumată a început să fiarbă, se adaugă mucenicii și se lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Se oprește focul, se pune capacul și se lasă la odihnit minim 60 minute.

La servire se adaugă după gustul fiecăruia, nucă măcinată, scorțișoară și coajă de lămâie.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mucenici