Desert mucenici muntenesti (cu ou )

de Constelatialeu in Dulciuri, 9 Mar 2021 | 642 vizualizari

 

Ce mi-am zis eu, daca tot nu e post ia sa pun eu si 2 oua. Si ce oua, din alea nestresate, luate direct din cuibar.N-am avut forma sa fac opturi, asa ca am improvizat si am taiat cu un dui, cu care ornez tortul, niste rotunjoare micute.

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • apa calduta cat sa obtinem un aluat nelipicios si nu foarte tare
  • nuca prajita si macinata
  • nuca prajita si taiata grosier
  • 1,5 l apa
  • 3-4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici muntenesti (cu ou ):

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea si cele 2 oua, am inceput sa torn cate un pic de apa calduta si sa framant, am adaugat apa cata sa formez un aluat nelipicioas si nu foarte tare. Am framantat bine, apoi am dat la rece aluatul, pentru 30 min. Am scos aluatul de la frigider am infainat blatul de lucru, am impartit aluatul in 4 bucati si am intins o foaie subtire. M-am ajutat de un dui de inox sa decupez mucenicii. Apoi i-am asezat in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, am bagat tava la cuptorul preincalzit, i-am lasat pana au inceput sa se rumeneasca usor. Imi plac mai mult dupa ce ii coc putin. I-am lasat sa se raceasca bine. Am folosit doar jumatate din cantitate ca sa ii fierb, pe ceilalti ii fierb in alta zi, ca imi plac proaspeti. Am pus la fiert 1,5 l apa, am adaugat zahar si putina sare, cand a inceput sa clocoteasca am pus mucenicii si l-am lasat sa fiarba, la final am adaugat putina lamaie rasa. I-am servit cu nuca macinata si nuca taiata grosier, asa imi place mie, am adaugat scortisoara dupa gust.Am mai adaugat 1 lingura cu zahar brun, imi place mai dulce. Fiecare e liber sa isi puna, nuca, zahar, scortisoara dupa gustul sau.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici muntenesti (cu ou )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

RuxyRux 1

11.03.2021, 21:49

Am venit sa gust de la tine, anul asta i-am ratat pe astia cu zeama...buni tare!

dantes 1

12.03.2021, 11:05

Buni!

Gherca Daniela 1

12.03.2021, 19:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de porc
  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Mucenici muntenesti