Desert mucenici unsi cu miere

de Valclaudia in Dulciuri, 13 Mar 2017 | 2012 vizualizari

 

reteta de post

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 550 gr faina alba
  • 1 cub drojdie
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 5-6 linguri zahar
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 plic zahar vanilat
  • cca. 300 ml apa calduta
  • pentru uns:
  • miere de albine
  • nuca macinata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici unsi cu miere:

Punem drojdia intr-un castron incapator, adaugam zaharul si sarea. Turnam apoi apa calduta, amestecam sa se dizolve drojdia.

Punem coaja de lamaie si zaharul vanilat, apoi adaugam faina. Framantam aluatul care va fi unul elastic, adaugam la final ulei, incorporam.

Acoperim coca si o lasam la dospit pana isi tripleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C. 

Tapetam doua tavi cu hartie de copt.

Impartim coca in 24 parti egale.

Fiecare particica de aluat se modeleaza pe masa de lucru infainata, sub forma de sul, de cca. 30 cm pe care il vom uni la capete si, prin rasucire, vom obtine forma mucenicilor.

Asezam in tava mucenicii, lasand spatiu intre ei, mai lasam la dospit in jur de 15 minute, apoi dam tavile la cuptor, pentru 15-30 minute, pana se rumenesc frumos si devin aurii.

Scoatem tavile din cuptor, ungem mucenicii calduti cu miere, presaram nuca macinata.

Lasam la racit, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici unsi cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

13.03.2017, 19:30

Sper ca mai gasesc si eu unul!

loredanaaa 1

13.03.2017, 22:01

oanapl 1

14.03.2017, 15:34

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri