Desert mucenici unsi cu miere

de Valclaudia in Dulciuri, 13 Mar 2017 | 1035 vizualizari

 

reteta de post

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 550 gr faina alba
  • 1 cub drojdie
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 5-6 linguri zahar
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 plic zahar vanilat
  • cca. 300 ml apa calduta
  • pentru uns:
  • miere de albine
  • nuca macinata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici unsi cu miere:

Punem drojdia intr-un castron incapator, adaugam zaharul si sarea. Turnam apoi apa calduta, amestecam sa se dizolve drojdia.


Punem coaja de lamaie si zaharul vanilat, apoi adaugam faina. Framantam aluatul care va fi unul elastic, adaugam la final ulei, incorporam.


Acoperim coca si o lasam la dospit pana isi tripleaza volumul.


Preincalzim cuptorul la 175 grade C.


Tapetam doua tavi cu hartie de copt.


Impartim coca in 24 parti egale.


Fiecare particica de aluat se modeleaza pe masa de lucru infainata, sub forma de sul, de cca. 30 cm pe care il vom uni la capete si, prin rasucire, vom obtine forma mucenicilor.


Asezam in tava mucenicii, lasand spatiu intre ei, mai lasam la dospit in jur de 15 minute, apoi dam tavile la cuptor, pentru 15-30 minute, pana se rumenesc frumos si devin aurii.


Scoatem tavile din cuptor, ungem mucenicii calduti cu miere, presaram nuca macinata.


Lasam la racit, apoi servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici unsi cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

13.03.2017, 19:30

Sper ca mai gasesc si eu unul!

loredanaaa 1

13.03.2017, 22:01

oanapl 1

14.03.2017, 15:34

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie

ieri la 12:44

Ostropel de pui ca la mama acasa

ieri la 10:34

Vitel in stil asiatic

ieri la 10:12

Ardei iuti cu stafide - marinati in otet

pe 11.11 la 23:02

RETETA RECOMANDATA
Prajitura simpla cu foi de napolitana