Desert napolitane bengoase

de Constelatialeu in Dulciuri, 8 Apr 2017 | 2566 vizualizari

 

Am gustat la Revelionul Bucatarasilor, mi-au placut si de atunci, ma obsedeaza, Carmen e vinovata pentru napolitanele astea bengoase....

 

INGREDIENTE

  • foi de napolitane
  • 250 g zahar tos
  • 250 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 250 g margarina rama (unt )
  • nuci prajite si taiate grosier (sa fie, sa se ajunga sau cat te lasa sufletul)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert napolitane bengoase:

Mai intai, pregatim nucile, le spargem, le alegem si le prajim in cuptor, apoi le taiem grosier.

Margarina la temperatura camerei, o frecam cu 250 g zahar pudra si adaugam oul si galbenusurile. Separat, pregatim foile pe blatul de lucru, ca trebuie sa ne miscam foarte repede. Punem intr-o cratita, 250 g zahar tos sa se caramelizeze, grija sa nu ardeti zaharul ca se amaraste, cand s-a topit, adaugati margarina si amestecati foarte bine, apoi adaugati si nucile si omogenizati, va miscati repede, nu va speriati daca se umfla ca nu-i bai, cand ati omogenizat bine compozitia, o puneti peste foile de napolitana, in straturi, ultimul strat sa fie napolitana. Eu am asezat foile pe folie alimentara sa pot sa le ambalez apoi, sa nu curga pe masa din compozitia calda. Asezam o greutate peste ele si lasam sa se raceasca, apoi putem sa le portionam. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitane bengoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sidy 1

09.04.2017, 15:26

O nebunieeeee... Pe vremuri faceam si eu cu...bomboane cu lapte din acelea dreptunghiulare, daca le mai tineti minte.

Panacris 1

05.06.2017, 16:45

CameliaR 1

05.06.2017, 16:48

Uuu, ce fain arata!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu fructe uscate si stafide