Desert negresa cu caise, rubarba si mascarpone

de oanapl in Prajituri, 1 Iun 2017 | 961 vizualizari

 

Va invit la o prajiturica delicioasa cu caise si rubarba

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • 100 g ciocolata neagra
  • 120 g unt
  • 100 g zahar macinat
  • 100 g faina
  • 1 praf sare
  • crema de branza:
  • 250 g mascarpone
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3 caise
  • 1 tija rubarba
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu caise, rubarba si mascarpone:

Intr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a racorit, adaugi galbenusurile, cate unul pe rand, si amesteci bine. Adaugi faina peste crema de ciocolata, amestecand usor.
Albusurile le mixezi bine cu un praf de sare, pana cand se transforma intr-o bezea lucioasa. Incorporezi albusurile in compozitia de ciocolata, cu miscari de jos in sus.

Caisele le speli si le tai cubulete. Rubarba o speli, o cureti si le tai felii groase de 1 cm. Jumatate din fructe le adaugi peste crema de ciocolata si amesteci usor.

Pui compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, pastrand 3 linguri din compozitie. Eu am folosit o tava de silicon pe care am uns-o cu unt.

Pentru crema de branza, amesteci branza cu oul, faina si zaharul pana cand devine o crema omogena. Adaugi vanilia la final. Pui cate o lingura din crema de branza peste blatul din tava, din loc in loc. Adaugi restul de crema de ciocolata din loc in loc. Cu ajutorul unei furculite, marmorezi usor compozitia.
Fructele ramase le pui peste crema de branza ,din loc in loc.
Dai tava la cuptorul incins la 180 de grade C. Coci prajitura timp de 35-40 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoti prajitura din cuptor si o lasi la racit in tava. Dupa aproximativ 2 ore, o poti felia.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu caise, rubarba si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

02.06.2017, 15:43

Foarte buna! Interesanta combinatie!

dantes 1

03.06.2017, 08:44

Buna!

Rocsi 1

04.06.2017, 21:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello