Desert negresa cu capsuni

de Meea in Prajituri, 3 Iul 2020 | 2735 vizualizari

 

La o negresă super delicioasă, cu margini crocante și interior ciocolatos, chiar nu ai ce să-i bagi de vină! Oare ai văzut că am pus și căpșuni? Adică dacă tot vreau să te dau pe spate, măcar să o fac până la capăt. Este totuși și o mică problemă la mijloc... pregătisem cu o seară înainte toate necesare pentru negresă și oricum nu înțeleg de ce fac asta, pentru că întotdeauna realizez că nu am câte ceva atunci când gătesc, dar asta este o altă poveste... revenind, avusesem pus frumos MULTE căpșuni spălate și curățate, numa bune de pus în negresă. Dimineața, am rămas cu o mână de ele și încă nu m-am prins cine le-a mâncat, dar sper că nu eu, ha! Îți dai seama că dacă am zis că fac negresă, păi negresă fac și cu o căpșună. Ideea este că în rețeta de astăzi am folosit gramaje pentru o tavă de vreo 20x20 cm și că negresa s-a terminat în câteva minute, deci ar cam fi musai să faci o tavă mai generoasă, dar eu rămăsesem fără căpșuni...

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 100 g făină
  • 4 linguri cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • 100 g ciocolată tocată
  • căpșuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu capsuni:

      Într-un vas cu fund dublu, punem la topit untul. Adăugăm zahărul și îl lăsăm câteva minute pe foc mic. Oprim focul, transferăm compoziția într-un vas rece și punem făina, cacaua, praful de copt și ciocolata. Punem în alt vas, pentru că dacă adăugăm ciocolata în vasul fierbinte în care s-a topit untul, se va topi și ciocolata repede și nu vrem asta. E important să înceapă să se topească în cuptor, pentru a obține interiorul acela umed.

       Turnăm aluatul într-o tavă cu hârtie de copt, punem deasupra jumătăți de căpșuni pe care le apăsăm ușor și lăsăm negresa în cuptorul preîncălzit pentru aprox. 25-30 minute, la foc mediu. Cum știi când e gata?  Când atingi cu degetul, trebuie să se simtă o crustă tare deasupra, dar totuși să fie moale în interior. Când tragi un pic mai brusc de tavă și vezi că parcă se mișcă prea mult prăjitura în sensul că este prea lichid mijlocul, să știi că încă nu este gata, mai trebuie lăsată la cuptor.Lăsăm negresa la răcit complet.

      Se poate servi alături de înghețată, dar pe aia chiar că am mâncat-o eu dinainte, ha!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa Oana