Desert negresa cu cirese

de Lau in Prajituri, 2 Apr 2017 | 453 vizualizari

 

M-am inspirat de la Criss pentru aceasta reteta

 

INGREDIENTE

  • 1,5 cana zahar
  • 1,5 cana faina
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 5 oua
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri nuca macinata
  • zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 350 g cirese
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu cirese:

Laptele, zaharul (din care oprim 3 linguri zahar), uleiul, cacaua, zaharul vanilat se amesteca intr-un vas ,dupa care punem pe foc, pana ce da un clocot.


Lasam sa se raceasca, dupa care vom opri o cana din acest sirop, restul il amestecam cu galbenusurile, nuca macinata, praful de copt amestecat cu faina.


Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa.


Incorporam in amestecul de galbenusuri si turnam in tava tapetata cu hartie de copt.


Deasupra adaugam ciresele fara samburi (eu am avut din compot pe care le-am scurs bine si le-am scos samburii).


Dam tava la cuptorul incalzit. Cand este aproape gata, adaugam sosul de ciocolata in care am adaugat esenta de rom oprit si, cu dosul unei linguri, intindem pe toata suprafata, dam tava din nou la cuptor, pana trece testul cu scobitoarea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

oanapl 1

02.04.2017, 21:59

delicioasa!

Lau 1

02.04.2017, 22:11

Mulțumesc

Rocsi 1

03.04.2017, 18:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Negresa