Prajitura cu crema mascarpone si nuttella

de daniastefania in Prajituri, 4 Oct 2015 | 3226 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 175 gr unt
  • 175 gr zahar
  • 3 oua
  • 175 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura de lapte

Pentru crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • 3-4 linguri nuttella
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema mascarpone si nuttella:

Incepem cu prepararea blatului. Untul il frecam bine cu o lingura de lemn, pana se inmoaie. Adaugam zaharul si frecam mai departe pana compozitia devine pufoasa. Apoi adaugam ouale, unul cate unul.


Nu adaugam un alt ou, decat dupa ce cel anterior s-a incorporat. Adaugam faina cu praful de copt si laptele. Amestecam bine si turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 18-25 minute. Lasam blatul la racit si pregatim crema. Amestecam bine crema mascarpone cu zaharul, pana se topeste zaharul.


Adaugam crena nuttella si omogenizam. Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in jumatate pe latime, apoi fiecare jumatate o taiem in doua (din grosime). Asezam pe o tava sau farfurie o bucata de aluat. O ungem cu crema. Peste asezam alt blat, ungem iar cu crema. Vom.avea 4 randuri de blat si 4 de crema. Ungem deci si blatul de deasupra cu crema. Lasam la racit 2-3 ore si apoi portionam. O prajitura rapida, dulce, pe placul tuturor!


Pofta mare dragi bucatarasi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema mascarpone si nuttella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

-Licurici- 1

05.10.2015, 09:06

Supeerrrr!

Gherca Daniela 1

05.10.2015, 10:27

delicioasa!

MotanLaOale 1

06.10.2015, 13:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

Salata Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 11:15

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

de Rocsi 9

pe 21.06 la 21:28

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

de RODIMUR 5

pe 21.06 la 21:03

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu caramel si mascarpone