Tarta cu prune si branza de vaci

de La Ancuta in Prajituri, 10 Oct 2010 | 7101 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 300 g faina
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit scortisoara
  • 150 g unt

Umplutura cu prune:

  • 750 g prune
  • 50 g zahar
  • 40 g amidon
  • 4 linguri de apa

Crema de branza:

  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 g branza de vaci
  • 2 linguri zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si branza de vaci:

Pentru umplutura de prune:


Se spala prunele, se taie pe jumatate si se scot samburii. Se pun intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si se fierb la foc mic pana se inmoaie.


Se amesteca amidonul cu apa si se adauga peste prune. Se mai da un clocot sa se lege. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.


Blaul:


Se amesteca faina, zaharul, vanilia si praful de copt. Se adauga oul apoi se adauga in fir subtire untul topit si se amesteca bine. Eu am folosit accesoriul de framantat al mixerului. Va rezulta un aluat sfaramicios.


Crema de branza:


Se mixeaza ouale cu zaharul apoi se adauga prful de budinca si braza de vaci. Se amesteca pana se omogenizeaza. La sfarsit se adauga zema de lamaie si se amesteca.



In tava unsa cu unt se pune 3/4 di aluat si se preseaza cu mana sau cu dosul lingurii. Se ridica si putin pe marginea tavii.


Peste aluat se pun prunele racite iar apoi crema de branza. Crema de branza se va intinde usor pe toata suprafata tartei.


Deasupra se presara restul aluatului sfaramicios.


Se coace in cuptorul incins la 200 grade 45-50 de minute.


Se lasa sa s raceasca apoi se scoate din tava.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Cris2711 1

04.01.2011, 10:55

Fooooooooooarte bunaaaaaaaaa

Biutza 1

23.02.2013, 09:58

Ce fructe mai merg?

La Ancuta 1

23.02.2013, 12:25

Poti sa faci si cu piersici, caise sau chiar visine.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune