Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

de anca_rm in Prajituri, 25 Iul 2016 | 787 vizualizari

 

O prajitura cu o multitudine de arome si texturi. O prajitura care va impresiona prin aspect si gust.
Sper ca am fost destul de explicita la modul cum am procedat cu jeleul . 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • -4 linguri apa
  • -6 linguri zahar
  • -4 linguri faina
  • -5 linguri nuca macinata
  • -1 plic praf de copt
  • -un praf sare
  • Crema:
  • -200 gr piure castane
  • -150 ml frisca lichida
  • -150 gr visine fara samburi
  • Jeleu:
  • -400 gr visine fara sambure
  • -4 linguri zahar
  • -10 gr gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine:

Blat :


Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt.


Ouale le separam . abusurile le punem intr-un bol inalt in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mic.


Peste galbenusuri punem apa si cu o furculita le batem usor.


Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul ( daca va plac prajiturile foarte dulci puneti 9-10 linguri de zahar ) si putina sare.


Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu nuca macinata si praful de copt.


Turnam compozitia in tava si punem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25 minute sau pana trece testul scobitorii.


Crema :


Piureul de castane (eu am folosit congelat ) il batem impreuna cu frisca si cu visinele pana cand se face o crema ferma si omogena , usor acrisoara. Deoarece piureul de castane si frisca sunt dulci nu am mai adaugat zahar.


Lasam deoparte pana cand se coace si raceste blatul .


Cand este blatul rece il scoatem din tava si luam hartia de copt de pe el .


Jeleul :


In tava in care am copt blatul punem o folie alimentara care sa acopere tot inclusive peretii.


Visinele fara sambure le punem pe foc mic impreuna cu zaharul si lasam pana cand se to[peste zaharul si visinele lasa sucul , dar raman intregi.


Punem gelatina sa se dizolve , atentie mare sa nu fiarba si nici sa fie foarte fierbinte . Cand gelatina este dizolvata bine turnam jeleul il tava si dam la frigider.




Asamblare


Blatul il asezam pe un platou , aseazam crema si o intindem uniform . Deasupra rasturnam jeleul din tava, luam folia de plastic si dam din nou la frigider .


Eu am rasturnat jeleul direct din tava si am incercat sa il asez exact pe blat, altfel se va rupe .


Servim rece .



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

miki_a 1

26.07.2016, 10:01

Ce deliciuuuuuu!

VanessaAli 1

01.08.2016, 10:56

O bunatate!

Xandrinne 1

10.08.2016, 13:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro