Desert negresa cu crema de vanilie

de Constelatialeu in Prajituri, 31 Mai 2020 | 2698 vizualizari

 

Comanda serioasa de la Leut, vorba aia nu l-am mai vazut de mai bine de doua luni , asa ca m-am conformat. M-am inspirat de la Simona Callas.

 

INGREDIENTE

  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 750 ml lapte
  • 50 g amidon
  • esenta de vanilie ( sau pastaie )
  • 100 g unt cu 82% grasime- taiat cubulete
  • Blat
  • 300 g faina
  • 80 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 2 oua
  • 5 albusuri
  • 250 ml lapte
  • 400 g zahar
  • Decor
  • ciocolata rasa sau o parte din blat faramitat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu crema de vanilie:

Crema : Pregatim mai intai crema, ca sa se raceasca. Laptele se pune la fiert, se adauga esenta de vanilie.

Intr-o craticioara de inox se pun galbenusurile, zaharul si amidonul, se amesteca bine apoi se adauga laptele fierbinte. Se asaza craticioara pe baie de abur si se amesteca continuu pana incepe sa se ingroasa. Se trage de pe baie de abur si se incorporeaza untul taiat bucatele, se amesteca pana se topeste untul, apoi se acopera craticioara cu o folie alimentara, folia se pune direct pe suprafata cremei ca sa nu prinda pojghita cand se raceste, daca acoperim cratita deasupra riscam sa se faca condens si stricam crema. Se lasa sa se raceasca bine.

Blat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Am cernut ingredientele uscate, faina, cacao si praful de copt si le-am amestecat.

In alt vas am amestecat untul moale cu zaharul, am adaugat cele 2  galbenusuri si am omogenizat. Am incorporat si laptele, apoi am adaugat amestecul de ingrediente uscate. Cele 7 albusuri cu un praf de sare, 5 ramase de la crema, le-am mixat bine , pana am obtinut o spuma tare. Apoi le-am incorporat in aluat, cu miscari lente de jos in sus. Amestecul obtinul l-am pus in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru cca 30 min, cand facem testul cu scobitoarea. Scobitoarea trebuie sa fie lipicioasa, nu trebuie lasata sa se usuce prea mult blatul in cuptor.

Cand este gata, se scoate din cuptor, apoi din tava si se lasa sa se raceasca bine. A mea negresa a iesit cu o cocoasa, stiu ca nu este fixat la boloboc aragazul si face figuri si nu iese blatul uniform, dar asta e alta discutie, intre mesteri...:))

Am lasat blatul sa se raceasca, apoi am indreptat blatul, iar partea pe care am taiat-o am faramitat-o si am pus-o deasupra dupa ce am intins crema de vanilie racita bine. Am portionat-o si am primit calificativ bun, ca daca zic foarte bun miroase a lauda...:))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa