Desert negresa cu stafide si nuca

de MotanLaOale in Prajituri, 12 Aug 2021 | 4921 vizualizari

 

"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 400g faina
  • 200g zahar
  • 200ml lapte
  • 150ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100g stafide
  • 200g nuca
  • un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu stafide si nuca:

Intr-un castron se mixeaza albusurile de la oua 2-3 minute.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul.

Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se mixeaza in continuare.

Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt, se adauga in castron si se omogenizeaza.

Se adauga stafidele si se amasteca.

Se tapeteaza o tava (22x28) cu hartie de copt, se toarna compozitia si se niveleaza.

Se aseaza nucile maruntite pe deasupra cat mai des si uniform.

Se introduce in cuptorul preincalzit 30-35 minute.

Cand trece testul scobitorii este gata.

Se scoate din cuptor, din tava si se lasa la racit.

Se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra daca va place.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu stafide si nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu capsuni