Desert nuga cu alune de padure

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Apr 2021 | 357 vizualizari

 

Ma bantuie de mult reteta asta pentru ca  si deoarece imi place nuga, chiar daca este foarte dulce

 

INGREDIENTE

  • Foi de napoilitana
  • 120 g albus de ou
  • 250 g zahar
  • 250 g miere
  • zeama de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • alune de padure prajite, cu cat mai multe cu atat mai bine ( mi-a fost lene sa mai sparg, dureaza mai mult sa spargi alune decat sa faci nuga)
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuga cu alune de padure:

Am pus intr-o craticioara zaharul, mierea si zeama de lamaie si le-am pus la fiert, cand a inceput sa fiarba si a atins 120 grade temperatura, am tras de pe foc. Cat timp am facut siropul am pus albusurile cu un praf de sare si am dat drumul la robot sa le mixeze, apoi am adaugat siropul fierbinte si am lasat robotul sa mixeze pana am obtinut un amestec foarte gros. Am adaugat alunele prajite in amestecul obtinut, am omogenizat amestecul si apoi am asezat intre foi de napolitane. Am folosit 4 foi de napolitana de dimensiuni mai mici. Am invelit foile de napolitana in folie alimentara si am dat la frigider pentru 24 de ore, apoi am portionat cu ajutorul unui cutit zimtat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuga cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Panacris 1

05.04.2021, 20:08

Tabita _ 1

06.04.2021, 23:21

Aici nebunie adevarata

Rocsi 1

07.04.2021, 20:07

Nu am mancat de ani de zile nuga, iar facuta de casa, niciodata! Bravo, Cleme!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose de Halloween