Desert orez cu lapte si dovleac

de Lau in Dulciuri, 6 Feb 2020 | 843 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez
  • 200 ml apa
  • 700 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit scortisoara
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 100 g turron (sau ciocolata)
  • Pentru mousse de dovleac
  • 250 g dovleac placintar (eu am avut calit si congelat)
  • 250 g mascarpone
  • 50 ml lapte
  • 150 g turron (sau ciocolata)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert orez cu lapte si dovleac:

Orezul spalat bine in 2-3 ape, il acoperim cu apa, adaugam un praf de sare si punem pe foc sa fiarba pana ce absoarbe toata apa.


Intre timp punem laptele la fiert cu un praf de sare, zaharul si lasam pana ce ajunge in punctul de fierbere.


Adaugam peste orez, scortisoara si lasam sa fiarba pana ce absoarbe tot laptele.


La final adaugam ciocolata rupta bucati, esenta de vanilie, zaharul vanilat, amestecam si lasam cca 10 min la temperatura camerei, dupa care il vom adauga in boluri sau cupe.


Intr-un vas cu pereti dubli adaugam dovleacul, ciocolata si laptele, punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata.


Lasam sa se raceasca dupa care adaugam mascarponele, mixand bine pana ce se omogenizeaza.


Adaugam peste orez si decoram dupa plac, dam la rece minim 1 ora inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu lapte si dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

07.02.2020, 19:27

Cat de bine arataaa!

Gherca Daniela 1

08.02.2020, 19:25

dantes 1

09.02.2020, 09:49

Interesant!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cataif cu nuca

ieri la 21:37

 Supa de ardei umpluti si smantana

pe 11.06 la 23:44

Tabouleh a la Panacris

pe 11.06 la 20:25

Placinta cu spanac si branza

de oanapl 7

pe 11.06 la 17:05

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

8468 puncte

oanapl

7544 puncte

Panacris

6609 puncte

Constelatialeu

5475 puncte

Rocsi

5284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert waffle cu capsuni
  • 07

    L

  • 08

    MA

  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cataif cu nuca

ieri la 21:37

 Supa de ardei umpluti si smantana

pe 11.06 la 23:44

Tabouleh a la Panacris

pe 11.06 la 20:25

Placinta cu spanac si branza

de oanapl 7

pe 11.06 la 17:05

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Fulg de nea