Desert orez cu lapte si dovleac

de Lau in Dulciuri, 6 Feb 2020 | 1599 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez
  • 200 ml apa
  • 700 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit scortisoara
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 100 g turron (sau ciocolata)
  • Pentru mousse de dovleac
  • 250 g dovleac placintar (eu am avut calit si congelat)
  • 250 g mascarpone
  • 50 ml lapte
  • 150 g turron (sau ciocolata)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert orez cu lapte si dovleac:

Orezul spalat bine in 2-3 ape, il acoperim cu apa, adaugam un praf de sare si punem pe foc sa fiarba pana ce absoarbe toata apa.

Intre timp punem laptele la fiert cu un praf de sare, zaharul si lasam pana ce ajunge in punctul de fierbere.

Adaugam peste orez, scortisoara si lasam sa fiarba pana ce absoarbe tot laptele.

La final adaugam ciocolata rupta bucati, esenta de vanilie, zaharul vanilat, amestecam si lasam cca 10 min la temperatura camerei, dupa care il vom adauga in boluri sau cupe.

Intr-un vas cu pereti dubli adaugam dovleacul, ciocolata si laptele, punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata.

Lasam sa se raceasca dupa care adaugam mascarponele, mixand bine pana ce se omogenizeaza.

Adaugam peste orez si decoram dupa plac, dam la rece minim 1 ora inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu lapte si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasăre