Rulouri de dovlecei umplute cu branza si ciuperci shimeji

de anca_rm in Retete Delikat, 22 Iun 2018 | 817 vizualizari

 

O reteta pentru un aperitiv gustos si destul de rapid mai ales ca am avut ca si ajutor condimente de la Delikat.
Am folosit la acest preparat ierburi italiene cu care am aromatizat branza.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei / zucchini
  • 250 gr branza de vaca/ ricotta
  • 100 gr branza telemea
  • 1 cutiuta ciuperci shimeji albe (150 gr)
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • condiment amestec de ierburi italiene
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de dovlecei umplute cu branza si ciuperci shimeji:

Dovleceii, eu am folosit zucchini, pe care i-am curatat partial (am mai lasat cate o dunga verde pe ei), i-am feliat pe lungime subtiri (cam ca si pentru pane). Am presarat peste ei sare si i-am lasat putin sa stea. Am incins gratarul si i-am fript pe gratar cam 1 minut pe fiecare parte (pana s-au inmuiat putin si au capatat acele dungi de la grill).


Am gatit toate feliile de dovlecel si le-am lasat deoparte.


Intr-o tigaie antiaderenta si incalzita bine, am pus ciupercile shimeji si putina sare. Ele cand se gatesc, lasa putina apa si este suficienta ca sa se gateasca bine. Am pus peste ele 2 catei mici de usturoi pisat si le-am lasat la racit.


Intr-un bol am amestecat cele doua tipuri de branza pana cand am obtinut o textura fina. Am adaugat ierburile italiene si ciupercile gatite. Trebuie obligatoriu gustat pentru ca e posibil sa mai trebuiasca sare sau sa fie prea sarat. Daca e prea sarat, se mai poate adauga putina branza de vaca.


Se amesteca bine de tot.


Pe un fund de lemn se asaza cate doua felii de dovlecel si peste ele se intinde branza (cam 2 linguri de supa). Se ruleaza usor. Se asaza pe un platou si se decoreaza cu ierburi proaspete.


Pofta mare!



 

TIPS-URI

1

folositi orice fel de branza va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de dovlecei umplute cu branza si ciuperci shimeji" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Constelatialeu 1

06.07.2018, 20:33

Rocsi 1

07.07.2018, 19:34

Ce rulouri bune ai aici!

Rahela Velicu 1

11.07.2018, 13:36

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budinca de orez cu capsuni la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

de laura_n 6

ieri la 17:31

Dulceata de cirese amare

ieri la 15:29

Desert tort 10 ani

pe 16.06 la 21:34

Perisoare din piept de pui cu marar

pe 16.06 la 13:11

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu branza la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune