Desert pachetele cu mere, scortisoara si fructe confiate

de mihaelar63 in Dulciuri, 13 Ian 2019 | 3742 vizualizari

 

 Totul a inceput de la niste minunate fructe confiate si scortisoara ce le-am adus din calatoria facuta in Israel .Fructele le-am pus la hidratat impreuna cu conaiac in ideea de a prepara ceva dulce .  Cum am mancat jumatate din fructele hidratate ,am completat cu merisoare si stafide. Aveam ceva mere din productia proprie ce dadeau semne de oboseala . Asa ca m-am reorientat la pachetele cu mere . M-am inspirat de aici  https://www.youtube.com/watch?v=qlEVzjJZhwI.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr aluat foitaj
  • 600 gr mere
  • 200 gr mix fructe confiate + stafide si merisoare deshidratate
  • 100 ml coniac
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita rasa ghimbir
  • 1 ou
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pachetele cu mere, scortisoara si fructe confiate:

  1. Fructele confiate si cele deshidratate se pun la hidratat in coniac cateva ore .
  2. Merele se curata si se taie cu tot cu coaja in cubulete mici .
  3. Se pastreaza coaja de la mere pentru ca contine multe vitamine si pectina .
  4. Amestecati cubuletele de mere cu fructele confiate , scortisoara , ghimbir si o lingura de zahar .
  5. Nu am folosit mai mult zahar fructele confiate continand suficienta cantitate .
  6. Aluatul de foitaj se pune la dezghetat in frigider .
  7. Aluatul de foitaj se tine la rece si se scoate din frigider  doar cand incepeti sa lucrati cu el .
  8. Daca este tinut la temperatura camerei , se va inmuia prea tare , nu se va putea lucra cu el si pachetelele vor iesi deformate .
  9. Eu am avut doua foi de foitaj .
  10. Intr-un bol mic , bateti oul spuma .
  11. Fiecare foaie am impartit-o in 16 patrate [aproximativ egale ].
  12. Cu ajutorul unei pensule de silicon se ung jumatate din patrate pe margini cu ou batut .
  13. In mijlocul fiecarui patrat se pune cate o lingura din amestecul cu mere ,scortisoara si fructe .
  14. Se acopera cu un alt patrat de aluat si se preseaza marginile usor cu degetele . Se apasa apoi si cu o furculita marginile .
  15. Pachetelele se increasteaza cu cutitul in 3-4 taieturi egale si se ung cu ou batut pe deasupra .
  16. Sincer , aratau atat de urate marginile in aceasta faza incat m-am gandit ca gata coapte vor fi groaznice . Surpriza , am obtinut cele mai frumoase foietaje ce le-am facut vreodata .
  17.  Am dat tavile la cuptorul electric [Grunding] pe programul special de foietaj cu mere [38 minute la 180 grade ].
  18.  Lasati pachetelel cu mere sa se tempereze si serviti .

                                            Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Se pastreaza coaja de la mere pentru ca contine multe vitamine si pectina .

2

Nu am folosit mai mult zahar fructele confiate continand suficienta cantitate .

3

Aluatul de foitaj se tine la rece si se scoate din frigider doar cand incepeti sa lucrati cu el .Daca este tinut la temperatura camerei , se va inmuia prea tare , nu se va putea lucra cu el si pachetelele vor iesi deformate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pachetele cu mere, scortisoara si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta taraneasca cu gutui