Desert painici cu merisoare

de Mitinita in Dulciuri, 16 Ian 2019 | 2322 vizualizari

 

Painici cu merisoare sunt usor de facut si foarte delicioase!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 480 g faina
  • 320 ml lapte caldut
  • 7 gr de drojdie uscata sau 25 g de drojdie proaspata
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri de unt
  • 50 de grame de merisoare
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • zahar brun
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert painici cu merisoare:

Intr-un bol adanc se pune laptele caldut, drojdia si zaharul.

Se lasa deoparte 5 minute, apoi se adauga untul, merisoarele si treptat, faina.

Se framanta un aluat elastic.

Bolul se acopera si se lasa deoparte pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

Aluatul se imparte in 12 bucati de marime egala si se formeaza sub forma de mingiute.

Se pun in tava si se lasa sa creasca inca 30 de minute.

Se ung cu ou batut si se presara zahar brun.

Se da tava la cuptorul preincalzit.

Se tin la cuptor la 180 de grade C, pentru 20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca.

Se lasa sa se raceasca si se servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert painici cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie