Minciunele crocante

de MOKUSKA in Dulciuri, 6 Iun 2014 | 2888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 20 -25 linguri de faina
  • 5 linguri de smantana (sau de iaurt)
  • 4 linguri unt topit
  • 3 galbenusuri de ou
  • praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat sau mujdei de usturoi si smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele crocante:

Galbenusurile se amesteca cu untul topit, smantana, praful de sare si treptat adaugam faina pana obtinem o coca nelipicioasa dar nu foarte tare.(dupa plac se poate adauga in faina un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie, asa devin mai pufoase, dar noua ne plac mai crocante).


Aluatul se intinde cca 1/2 cm grosime, se taie fasii de latime de 2 degete, dupa care se taie in romburi si le crestam in mijloc. Coltul rombului se rasuceste prin gaura si asa obtinem forma rasucita.


Minciunelele se prajesc in ulei incins, dupa care se scot pe o hartie absorbanta, pentru a elimina excesul de ulei.


Se servesc cu zahar vanilat sau cu mujdei de usturoi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele crocante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Bunica 1

06.06.2014, 18:02

Cam bune crocantelele!

MOKUSKA 1

06.06.2014, 20:53

EFIVL la fel si pe mine

MOKUSKA 1

06.06.2014, 20:53

Bunica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Covrigei