Placintele cu branza

de adelinaursu in Dulciuri, 19 Dec 2015 | 1368 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 2 cani de făină
  • 2 cescute de lapte
  • 2 linguri de ulei
  • jumătate de plic de drojdie uscata
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • o lingura de unt sau margarina
  • 200 g brânză
  • 5 linguri de zahăr
  • seminte de susan
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza:

Mod de preparare: Am încălzit laptele,l am amestecat cu drojdia si cu o lingurita de zahar si am lăsat amestecul sa stea pt 5 min sa se activeze drojdia. Daca face spuma înseamnă ca e buna. In faina cernuta am pus 3 gălbenușuri,o jumătate de esenta de vanilie,amestecul de lapte cu drojdie,1 lingura de ulei,1 lingura de unt la temperatura camerei,4 linguri de zahar . Am frământat aluatul pana ce a devenit suplu. Este un aluat moale,usor lipicios la început,dar dupa 1-2 min de frământat nu mai e lipicios. Am pus aluatul la crescut intr un bol uns cu.putin ulei. Aluatul a stat la crescut o ora. Eu am avut 200 g brânză pe care am zdrobit o cu furculița.Am amestecat brânza cu cele trei albusuri ramase,o lingura de zahar si jumătate din esenta de vanilie. Dupa ce aluatul a crescut ,am facut bilute de mărimea unei mandarine pe care le am întins cu sucitorul. In mijlocul foii de aluat am pus cate 2 lingurite din amestecul de brânză,am adus marginile spre centru unindu le sa nu se desfaca la copt. Am presărat in tava putina faina si am continuat pana am terminat tot aluatul. Oul rămas l am bătut cu uleiul ramas(o lingura) si cu o lingurita de apa rece. Am uns placintele cu ou bătut si am presărat semințe de susan. Am mai lăsat plăcintele in tava sa mai crească 10-15 min apoi le am dat la cuptor,la foc mediu,cam 20 min. Am facut testul cu scobitoarea sa fiu sigura ca in interior nu sunt necoapte din cauza amestecului cu brânză. Când trec testul si sunt rumene si frumoase sunt gata. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de ciocolata by Gaby