Tort diplomat Mos Craciun

de Gicuta69 in Torturi, 24 Dec 2015 | 5147 vizualizari

 

Am venit pe ultima suta de metri cu un tort bun pentru Mos Craciun :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g piscoturi
  • 500 ml frisca lichida
  • o cutie mica compot de ananas
  • 2 plicuri gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de portocala (optional)
  • 150 ml apa
  • pentru decor:
  • 500 ml frisca lichida
  • colorant rosu
  • jeleuri rosii si negre
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat Mos Craciun:


Punem ouale si zaharul intr-un vas la foc mic si le lasam sa fiarba pana devin ca o smantana. Aromam cu coaja de portocala si zaharul vanilat. Dupa ce crema s-a ingrosat, dam cratita deoparte si adaugam gelatina hidratata in cei 150 ml apa. Cand se raceste adaugam 500 ml frisca batuta si ananasul scurs si taiat cubulete.


Tapetam o cratita de trei litri cu o punga de plastic (folie) si turnam jumatate din crema ,apoi asezam un rand de piscoturi inmuiate in siropul din compot, turnam cealalta jumatate de crema si iar un rand de piscoturi.


Dam cratita la frigider pentru cca 4 ore. Cand timpul s-a scurs, rasturnam tortul pe un platou.


Batem frisca, luam 3 linguri din ea le punem intr-un bol si adaugam un strop de colorant pentru o culoare rozalie (pentru faţa Mosului). In alt bol vom pune 5 linguri de frisca si vom adauga colorant pana ajungem la nuanta dorita. Acum cand avem totul pregatit, incepem sa-l conturam pe Mos Craciun. Intindem cele trei linguri de frisca roz pe partea de deasupra tortului. Ochii ii facem din jeleu negru iar nasul din jeleu rosu. Pentru par, mustata si barba vom folosi frisca fara colorant. Din cele 5 linguri de frisca rosie ii vom “croseta” Mosului caciula si ii vom desena gura. Cand tortul este gata il dam la frigider si il servim in ziua de Craciun.


Sarbatori fericite, dragilor!!



Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Adele 1

25.12.2015, 13:03

Simpatic

simona72 1

25.12.2015, 13:14

Ce simpatic Bravo!

CameliaR 1

25.12.2015, 17:10

Aiii, ce frumos este!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba taraneasca de purcel
  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Corndog

ieri la 21:24

Sparanghel cu bacon și cartofi wedges

de Meea 4

ieri la 18:50

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi, mascarpone si fructe tropicale