Desert pandispan

de luminita79 in Prajituri, 5 Mai 2014 | 116470 vizualizari

 

Am invatat aceasta reteta de pandispan de la o prietena si de atunci il fac si imi iese foarte bun :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • o cana cu zahar (cana sa fie de 200-250 gr)
  • o cana faina (sa fie aceiasi cana cu care puneti si zaharul)
  • o cescuta apa (cea mica de cafea)
  • o cescuta ulei (aceiasi cu care puneti apa)
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • arome la alegere (esenta vanilie, rom, coaja de portocala si lamaie)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pandispan:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul treptat si se mixeaza bine. La final se adauga cescuta de apa. Se continua mixarea.


Galbenusurile se freaca cu ulei. Se pun apoi peste albusuri,se adauga praful de copt, plicul de zahar vanilat si aromele preferate.Se amesteca cu o lingura de lemn sau cu o spatula.


Se adauga faina treptat, se amesteca, dupa care se imparte compozitia in cele doua tavi de chec tapetate cu faina sau hartie de copt.


Cele doua linguri de cacao se pot amesteca ori cu 2-3 linguri de aluat de pandispan,ori cu putina apa rece pana devine ca o ciocolata.


Se pune cacaua in tavi peste aluatul de pandispan si se amesteca usor deasupra cu o furculita.


Se coc 30-35 de minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Se verifica cu scobitoarea. Se scot din tavi si se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.


Pofta mare!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mery15 1

07.03.2016, 11:47

Da este foarte bun, pufos dar mie mi s-au lasat rau cand am scos tavile nu au mai ramas crescuti asa frumos cum erau in cuptor.

miki_a 1

16.07.2016, 10:21

La mulți ani!

DIANA B 1

23.02.2017, 08:48

Am incercat si eu reteta ta cu cantitati duble , ptr doua bucati si n-a iesit nimic , dar nu-i bai au papat ,,fetitele" . Uleiul este mult prea mult si faina , putina. Au crescut ca in cuptor ca Fat Frumos si cand i-am scos din cuptor , s-au lasat de nu de mai vedeau . Ii mai fac , dar data viitoare ajustez cantitatile , oricum , la gust este f bun .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu afine