Prajitura cu stafide si crema de ciocolata

de Valyvalentyna in Prajituri, 10 Mai 2014 | 875 vizualizari

 

Eu am facut aceasta prajitura in formele de chec. pt. ca a fost mai usor. si am lasat un blat fara crema ca este f buna si fara adica simpla.... Deci..?! puteti sa o face in orice forma doriti...ca iese la fel de buna.!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 12 linguri faina,
  • 10 linguri zahar+2-3 linguri pt crema+6 linguri pt. sirop,
  • 250-300 ml apa
  • 6 linguri ulei,
  • 200 gr stafide,
  • 250 ml lapte+250 pt. crema de ciocolata,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 esenta rom si 1 esenta vanilie,
  • un virf de cutit sare.
  • 1 plic crema de ciocolata pt. prajituri {din comert}.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu stafide si crema de ciocolata:

Pt. inceput lasam stafidele in esenta de rom, apoi separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile cu sarea, zaharul dupa care adaugam laptele si mai mixam 3 minute. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si esenta de vanilie, apoi adaugam galbenusurile peste albusuri, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. La final punem stafidele apoi turnam compozitia in tava tapetata cu hirtie de copt si bagam la cuptor 175 grade pentru 10 minute, apoi la 180 grade pentru 20 de minute, depinde de cuptor.


Intre timp facem crema din cele 250 ml lapte rece si plicul de ciocolata cu 2-3 linguri zahar. Se da la rece pt. a se intari mai bine.


Preparam si siropul din 6 linguri de zahar. Lasam sa se caramelizeze la foc mic apoi adaugam apa si il lasam sa scada {nu prea mult}.


Cand blatul este gata lasam sa se raceasca bine pt. a-l taia mai bine. Cand s-a racit taiem blatul pe jumatate, il insiropam {nu conteaza daca siropul este cald, cu atat mai bine} apoi punem crema pe jumatatea insiropata, dupa care o punem si pe cea de-a doua jumatate si procedam la fel {insiropam si turnam uniform crema ramasa}.


Se baga la frigider pt 2-3 ore. Se taie mult mai bine si este foarte buna. Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Se serveste rece. Pe deaupra o puteti orna cu fructe dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu stafide si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

10.05.2014, 11:55

Valyvalentyna 1

10.05.2014, 13:14

Rocsi 1

10.05.2014, 19:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si nuca