Desert pandispan cu fructe confiate

de RODIMUR in Prajituri, 28 Iun 2021 | 3847 vizualizari

 

Pentru o sărbătoare în familie am vrut să fac două pandișpane în frumoasele mele tâvi semirotunde și ca să fie mai bune și mai aromate, am adăugat fructe confiate. În plus, glazura din ciocolată albă și decorul cu ”năsturei” din pepite de ciocolată cu lapte au dat ”creației” mele un aspect deosebit și foarte apreciat.
Din ingredientele de mai jos am făcut două pandișpane.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă
  • 5 linguri încărcate de zahăr pudră
  • 5 linguri de făină albă
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare extrafină
  • 100 grame de fructe confiate
  • 25 grame de unt, pentru uns tăvile
  • Pentru decor:
  • 100 grame de ciocolată albă
  • 1 lingură de ulei din alune de pădure
  • pepite de ciocolată cu lapte
  • ornamente decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pandispan cu fructe confiate:

Albușurile se separă cu grijă de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, mixând întruna: zahărul pudră, cel vanilinat și la urmă făina ”în ploaie”, încorporată cu ajutorul unei furculițe, cu mișcări circulare de jos în sus.

Apoi se adaugă o jumătate din cantitatea de fructe confiate, se încorporează ușor, ca să nu se lase compoziția pufoasă și apoi se toarnă în straturi în tăvile unse cu unt în prealabil. Pe fiecare strat de compoziție, se presară restul de fructe confiate.

Se dau tăvile la cuptor, la temperatură medie, până ce pandișpanele cresc și se rumenesc frumos. Atunci se scot din cuptor și după ce se răcoresc, se scot cu grijă din tăvi și se pun pe un platou.

Pentru decor, se topește ciocolata albă (la care se adaugă uleiul de alune de pădure) la bain-marie, se pune într-un poș și se decorează pandișpanele. Se continuă cu ornamentele decor și pepitele de ciocolată, sau cum vrea fiecare să le decoreze.

TIPS-URI

1

Ingredientele ajung pentru un singur pandișpan, dacă folosiți o tavă dreptunghiulară obișnuită.

2

Puteți glazura pandișpanul cu ciocolată numai după ce s-a răcit complet. Apoi decorați, cât timp ciocolata este încă moale, pentru ca ornamentle să adere perfect.

3

Dacă fructele confiate sunt mai mari, este bine să le mai tăiați puțin, ca să nu se lase pandișpanul, din cauza greutății lor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si crema de lamaie