Desert pasca cu ricotta, stafide și ciocolata

de Panacris in Prajituri, 3 Mai 2021 | 3109 vizualizari

 

O nouă variantă a rețetei de pască turnată, de data asta înnobilată cu bănuți din ciocolata belgiană ;) A treia în lista "retete pascale" editia 2021 ;) 

 

INGREDIENTE

  • Brânză ricotta (urdă) 500 g,
  • Iaurt cu mango și piersici 500 g,
  • Ouă 8 bucăți,
  • Unt 82% cca. 200 g,
  • Zahăr pudră 200 g,
  • Zahăr tos 100 g,
  • Sare de mare ½ linguriță,
  • Amidon din porumb 100 g,
  • Griș din grâu 4 linguri,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Zahăr vanilinat cu aroma de rom 2 plicuri,
  • Zahăr vaniat bourbon 1 plic,
  • Stafide aurii cca. 50 g,
  • Stafide brune cca. 50 g,
  • Portocală, limette și lămâie confiate cca. 50 g,
  • Bănuți de ciocolată Callebaut cca. 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu ricotta, stafide și ciocolata:

Untul se topește și se lasă la răcorit.

Brânza ricotta, iaurtul se pun într-un bol înalt și se amestecă ușor, până ce se înglobează și se obține o cremă omogenă.

Gălbenușurile de ou, zahărul tos, zahărul vanilinat cu aroma de rom, zahărul vanilinat bourbon se adaugă în compoziția  de mai sus, se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele și se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă și untul răcorit în fir subțire, amestecându-se ușor până ce se încorporează în crema de brânzeturi.

Amidonul, griș-ul și praful de copt se amestecă apoi se adaugă în crema de mai sus.

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și zahărul pudră, până ce se obține o bezea fermă.

Se adaugă ușor, ușor câte o lingură în compoziția de bază, amestecându-se ușor cât să nu se nu se piardă efectul de aerare și să rămână un aluat pufos ușor curgător.

Se adaugă în aluat stafidele, fructele confiate și bănuții de ciocolată, se amestecă ușor, cât să se înglobeze.

Aluatul obținut se toarnă într-o formă de silicon sau altă formă tapetată cu foia e de pergament sau unsă cu unt/ulei și pudrată cu puțină făină.

Pasca se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la 200 grade (foc mediu), apoi cca. 35 de minute la 150 grade (foc mic).

După ce trece testul scobitorii pasca se scoate din cuptor, dar se lasă la răcorit în forma în care s-a copt, minim 3 ore, sau mai bine până a doua zi.

Pasca se servește pudrată cu zahăr tos cu sos de ciocolată.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu ricotta, stafide și ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza