Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Pai nu era sa danseze doar Gene Kelly singur in ploaie, ca tot ploua torential de ore bune. Asa ca m-am gandit sa fac o Pavlova cu o crema fiarta care sa aiba si ciocolata in ea si sa abunde zmeura si sa ma joc facand fotografii, aproape in ploaie.....
Bezea : Mixam albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare, pana obtinem o spuma tare, amestecam zaharul cu amidonul si adaugam cate o lingura peste spuma de albusuri, continuam sa mixam dupa fiecare lingura de zahar adaugata, cca 4-5 min pana terminam de mixat tot zaharul. La final adaugam si lingura de otet si mai mixam 4-5 min. Tava cuptorului o tapetam cu hartie de copt si asezam bezeaua in mijloc si formam fusta Pavlovei. Cuptorul il incingem bine la 180 g ( cuptor cu gaze) si apoi reducem temperatura la minim, bagam tava in cuptor si lasam intredeschis cuptorul, dar nu foarte larg( eu am pus o lingura de lemn sa tina intredeschis cuptorul) si am lasat aproximativ 2 ore, pana am obtinut o bezea frumos coapta, crocanta la exterior si moale la interior.
Crema : Intr-o craticioara de inox punem cele 2 oua, adaugam zaharul si amidonul, omogenizam si apoi diluam cu lapte, asezam craticioara pe baie de abur si amestecam continuu, cand incepe sa se ingroase adaugam si ciocolata si continuam sa amestecam pana ce ciocolata se topeste si crema este ingrosata, se lasa la racit.
Asamblare : Asezam bezeaua pe un platou, spargem un pic mijlocul, punem crema si ornam cu zmeura.
Si apoi direct la sedinta foto, sa dansam in ploaie cu Pavlova si Gene Kelly
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola