Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate

de RODIMUR in Dulciuri, 15 Mar 2019 | 2579 vizualizari

 

Unul dintre ultimele dulciuri preparate în casă înainte de intrarea în Postul Mare a fost un desert delicios cu mere coapte și cu înghețată de vanilie. A fost atât de bun, încât m-am gândit că trebuie neapărat să găsesc o variantă de desert cu mere coapte, de post, iar rezultatul este acesta: un piure de mere coapte, aromat cu scorțișoară și asociat minunat cu portocale dulci-acrișoare și cu migdale glasate. Pe scurt, un răsfăț culinar!

 

INGREDIENTE

  • 6 mere
  • 1-2 portocale
  • 100 grame de migdale glasate
  • 5-6 linguri de zahăr brun
  • 1 linguriță de scorțișoară, pudră
  • baton de scorțișoară
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate:

Merele se spală, se taie în sferturi, se curăță de coji și de cotoare, după care se pun într-un vas termorezistent, pe un strat subțire de zahăr brun.

Se presară zahăr brun peste mere, se pune capacul și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru cel puțin 30 de minute.

Între timp se prepară migdalele glasate, după rețeta:  

https://www.bucataras.ro/retete/migdale-glasate-89840.html

Când merele s-au pătruns bine și s-au înmuiat, se scoate vasul din cuptor și se lasă la răcit. 

Se pasează fin merele coapte, se adaugă zahăr brun (2-3 linguri) după gust și scorțișoara pudră.

Se omogenizează amestecul și se pune în boluri. 

Se decorează cu migdale glasate, cu felii de portocale și cu baton de scorțișoară.

Înainte de servire, se lasă la răcit, cel puțin 30 de minute.

TIPS-URI

1

Migdalele pot fi glasate mult înainte de coacerea merelor.

2

Curățați merele de coajă, pentru că rămâne tare, chiar dacă stă mult în cuptor.

3

Puteți doza cantitatea de zahăr în funcție de gustul dumneavoastră, dar și în funcție de cum sunt merele, mai dulci, sau mai acrișoare.

4

Pasați merele abia după ce s-au răcit.

5

Țineți bolurile cu piure de mere la rece, cel puțin 30 de minute, înainte de servire.

6

Este un desert de post foarte bun, sau pentru copii, iar elementele de decor pot fi variate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (18)

RODIMUR 1

16.03.2019, 11:19

Să știi, Mihaela, că și eu mă gândesc la asta...!

dantes 1

17.03.2019, 10:04

Delicios!

RODIMUR 1

17.03.2019, 12:20

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu urda si marar ca-n Bucovina