Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate

de RODIMUR in Dulciuri, 15 Mar 2019 | 625 vizualizari

 

Unul dintre ultimele dulciuri preparate în casă înainte de intrarea în Postul Mare a fost un desert delicios cu mere coapte și cu înghețată de vanilie. A fost atât de bun, încât m-am gândit că trebuie neapărat să găsesc o variantă de desert cu mere coapte, de post, iar rezultatul este acesta: un piure de mere coapte, aromat cu scorțișoară și asociat minunat cu portocale dulci-acrișoare și cu migdale glasate. Pe scurt, un răsfăț culinar!

 

INGREDIENTE

  • 6 mere
  • 1-2 portocale
  • 100 grame de migdale glasate
  • 5-6 linguri de zahăr brun
  • 1 linguriță de scorțișoară, pudră
  • baton de scorțișoară
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate:

Merele se spală, se taie în sferturi, se curăță de coji și de cotoare, după care se pun într-un vas termorezistent, pe un strat subțire de zahăr brun.


Se presară zahăr brun peste mere, se pune capacul și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru cel puțin 30 de minute.


Între timp se prepară migdalele glasate, după rețeta:


https://www.bucataras.ro/retete/migdale-glasate-89840.html


Când merele s-au pătruns bine și s-au înmuiat, se scoate vasul din cuptor și se lasă la răcit.


Se pasează fin merele coapte, se adaugă zahăr brun (2-3 linguri) după gust și scorțișoara pudră.


Se omogenizează amestecul și se pune în boluri.


Se decorează cu migdale glasate, cu felii de portocale și cu baton de scorțișoară.


Înainte de servire, se lasă la răcit, cel puțin 30 de minute.

 

TIPS-URI

1

Migdalele pot fi glasate mult înainte de coacerea merelor.

2

Curățați merele de coajă, pentru că rămâne tare, chiar dacă stă mult în cuptor.

3

Puteți doza cantitatea de zahăr în funcție de gustul dumneavoastră, dar și în funcție de cum sunt merele, mai dulci, sau mai acrișoare.

4

Pasați merele abia după ce s-au răcit.

5

Țineți bolurile cu piure de mere la rece, cel puțin 30 de minute, înainte de servire.

6

Este un desert de post foarte bun, sau pentru copii, iar elementele de decor pot fi variate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

RODIMUR 1

16.03.2019, 11:19

Să știi, Mihaela, că și eu mă gândesc la asta...!

dantes 1

17.03.2019, 10:04

Delicios!

RODIMUR 1

17.03.2019, 12:20

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de portocale la cuptor cu cartofi noi

ieri la 21:27

Sandwich cu avocado si peste

de Rocsi 9

ieri la 19:10

Racitura din rasol afumat de purcel la slow cooker Crock-Pot 4.7 l

de Ksenya 4

ieri la 17:02

Ciorba de gulioare

de dantes 5

ieri la 10:13

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Krem a la Krem