Desert placinta creata a la Motan ca la Cleme

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Aug 2018 | 2073 vizualizari

 

Caldura mare moncher, dar zau ca merita placinta asta s-o descretesti cu papilele gustative....

 

INGREDIENTE

  • cca 400 g foi de placinta Linco ( 10 foi )
  • cca 700 g branza dulce mai grasuta
  • 150 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 150 g stafide
  • 2 pliculete de zahar vanilat bourbon
  • 8 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 galbenusuri
  • 1 l lapte dulce
  • 3 galbenusuri
  • 3 pliculete zahar vanilat bourbon
  • ulei pentru uns
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta creata a la Motan ca la Cleme:

Mai intai decongelam foile de placinta.


Intr-un castron punem branza dulce, iaurtul grecesc, 4 galbenusuri de ou, zaharul vanilat si cele 8 linguri de zahar, sarea si stafidele si apoi omogenizam ingredientele.


Luam foile, cate 2 si le ungem bine cu ulei, apoi pe jumatate din foi asezam 5 gramajoare de umplutura, aducem peste gramajoare cealalta jumatate de foi si apoi strangem foile, adica le incretim cum se vede-n imagine.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiune 24/34 cm , asezam foile incretite una langa alta, dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumeneste.


Separat amestecam laptele cu 3 galbenusuri si 3 pliculete de zahar vanilat bourbon, apoi scoatem tava din cuptor, intepam din loc in loc si turnam amestecul de lapte si ou. Dam din nou tava la cuptor pana ce laptele intra in placinta. Un deliciu atat calda cat si rece, daca mai apuca sa se raceasca....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta creata a la Motan ca la Cleme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rahela Velicu 1

15.08.2018, 20:28

Arata minunat!

dantes 1

17.08.2018, 09:33

Delicioasa!

Rocsi 1

18.08.2018, 21:16

Ce frumos s-a rumenit! Sa tot mananci din ea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

8468 puncte

oanapl

7544 puncte

Panacris

6609 puncte

Constelatialeu

5475 puncte

Rocsi

5284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort " Black & White" Michael Jackson