Orez cu lapte si frisca lichida

de Patricia Iordache in Dulciuri, 23 Iul 2013 | 2033 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe culinar.ro si m-am gandit sa incerc, mai ales ca baietelul meu e mare consumator de orez cu lapte. Am adus mici modificari retetei si a fost delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 l. lapte;
  • 150 gr. orez;
  • 1 baton scortisoara;
  • 1-2 linguri cu miere;
  • 2 linguri amidon;
  • 2 linguri apa rece;
  • 350 ml. frisca lichida;
  • cateva stafide;
  • putina scortisoara (praf);
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si frisca lichida:

Punem intr-un vas cu fundul dublu laptele, orezul spalat, batonul de scortisoara, mierea si lasam sa fiarba la foc mic.


Amestecam din cand in cand si avem grija sa nu dea pe afara din oala.


Cand orezul este aproape fiert, amestecam amidonul cu apa rece si adaugam peste orez amestecand foarte bine. Adaugam si frisca lichida, luam de pe foc, amestecam si presaram stafidele si coaja de lamaie rasa.


Portionam, decoram cu stafide si miere si servim.


 

TIPS-URI

1

Se serveste cald sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si frisca lichida" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Patricia Iordache 1

23.07.2013, 23:32

Luana, serveste daca ti-e pofta!

Patricia Iordache 1

23.07.2013, 23:32

Rocsi...

Reteta-Video 1

24.07.2013, 10:27

Nu ma omor dupa frisca, dar trebuie sa-l incerc, caci arata intr-un mare fel.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu ricotta