Desert placinta cu iaurt si sirop de portocale

de Rahela Velicu in Prajituri, 19 Feb 2018 | 2558 vizualizari

 

Portokalopita sau placinta cu iaurt si sirop de portocale 

 

INGREDIENTE

  • 500 g iaurt
  • 6 oua
  • 180 ml ulei
  • 180 g zahar + 6 linguri de zahar
  • 1 pachet de foi de placinta
  • 1 pachet de praf de copt
  • stafide
  • coaja rasa de la o portocala
  • zeama de la o portocala
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu iaurt si sirop de portocale:


Lasam foile de placinta la dezghetat. Tapetam o tava cu ulei si apoi punem una dintre foile de placinta. Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul. Foile de placinta le rupem in fasii mici si le adaugam peste compozitia de oua. Adaugam si praful de copt, stafidele si coaja de portocala rasa.


Punem compozitia in tava tapetata cu ulei si cu foaia de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.


Caramelizam cele 6 linguri de zahar, adaugam 1 cana de apa calda si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul. La final adaugam zeama de la portocala. Turnam siropul peste placinta imediat ce o scoatem din cuptor si lasam sa se absoarba bine.


Portionam si pudram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

In loc de coaja si zeama de la o portocala se pot folosi coaja si zeama de la o lamaie pentru un gust acrisor. Noua ne place mai mult cu portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu iaurt si sirop de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Rahela Velicu 1

21.02.2018, 11:40

NelidaBalan 1

23.02.2018, 10:45

Rahela Velicu 1

23.02.2018, 14:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Waffe cu mozzarella si ardei

de oanapl 7

la 18:51

MBS cu ouă de prepeliță

ieri la 21:23

Salata Caesar

ieri la 18:28

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de cartofi cu carnati
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Waffe cu mozzarella si ardei

de oanapl 7

la 18:51

MBS cu ouă de prepeliță

ieri la 21:23

Salata Caesar

ieri la 18:28

RETETA RECOMANDATA
Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine